Mission complete

Nu är mitt projekterande färdigt.. om man bortser från att de 4 byggplattorna inte är fastlimmade än. Har inte riktigt bestämt om det ska göras än heller. Det beror på hur nyfiken Alva är=) Ägarinnan blev stormförtjust och började bygga direkt. Nu sitter Per och hon däruppe och slåss om klossarna.

Kostnaden för spektaklet blev inte så blodigt. Bordet är nått som jag ärvt eller norpat av nån släkting när man var fattig student. Det var brunt och bedrövligt. Vitfärgen är kvar sen jag målade Alvas sängbord för någon vecka sen samt ett bord med 2 små stolar. Plattorna är inte gratis direkt men 396:- för 4 nya är det väl värt när hon får en behaglig höjd på prylarna.

Klicka på bilderna för större format

Nu har jag bara ett problem kvar.. måste ha ett nytt projekt!!!!!

Ilsken kärring Projekterar

En annan som är i 7:e månaden, gjorde en luftfärd utför en istrapp och landade på ryggen/huvet igår. Det är 3:e gången den här vintern/graviditeten som jag vurpar. Fick även jordens värsta blåmärke härmodan när jag halvt graciöst gick ner i spagat och fick bildörrn inköttad i överarmen. Liks förbannat är det min lott att, handla och bära hem dryga matkassar, hämta pizzan, tvätta, laga maten, röja undan efter Alvas framfart.. eller egentligen fixa allt som har med hennes vardag att göra osv. Visserligen är inte detta framdisskuterat.. men underförstått av blicken från den sorgliga varelsen som legat i soffan sen dan innan julafton.

Det låter som man skaffat nytt karlämne.. men så är det inte.. samma gamla gubbe är förkyld IGEN, och sånt är på blodigaste allvar betydligt svårare att genomlida, än att flyga utför en istrapp och numera gå som en halvt invalidiserad klimakteriekärring med stelopererad kroppshydda.

För att husfriden ska bibehållas rymmer jag ner i källaren och projekterar lite. På med mitt hemmagjorda "lås" på källardörrn (så inte en nyfiken Alva ska komma åt mig och stjälpa till) en välsorterad godisskål, spela hög hårdrock och pöa på med mitt projekt. (Bild kommer ev imorrn) Nu är jag glad(are) igen och har faktiskt kunnat lämna källarn för att socialisera med veklingen=)

Projekt ON!!!

Sista natten med jobbet

Nu är julen över och jag jobbar mitt sista 24timmars pass. Känns riktigt najs. Hoppas att det nuvarande lugnet håller i sig så man orkar med morgondagens firande med Pers familj. Jobbade ett fjollpass igår sen bar det iväg hem å stressa iordning julmat till morsan, farsan, familj å syskon. Alvas paketberg var så enormt att hon till slut gav upp och koncentrerade sig på de redan öppnade julklapparna. Imorgon lär det bli fler klappar när hon äntligen ska få träffa sina kusiner. Jag slänger väl upp några bilder lite senare när brorsan fixat till sizen på dom.

Fick sorgliga nyheter på julafton. Det sägs ju att någon i famljen dör när det väntas tillökning. Det var precis vad som hände när jag väntade Alva och hennes farmor gick bort 6 månader innan födseln.. och precis vad som nu har hänt när jag väntar lillknodden=( Hur stora är oddsen att 2 bröder förlorar sina fruar på samma datum, i samma sjukdom fast med 3 års mellanrum? Jag ska inte skaffa fler ungar...

God jul

Mådde pytonslusk igårkväll. Jag somnade på soffan med alva i mina armar. Per drog iväg på griljeringsafton hos min pappa å sen vidare till grannen för den traditionsenliga "grannwhiskeyn". Efter att ha slumrat ett tag blev jag pigg.. och rastlös.
Insåg att julen närmade sig snabbt med bara några timmar kvar till midnatt och att jag senare inte skulle ha tid för mitt lilla projekt så det var bara att sätta fart. Denna version blev inte lika bra som "påskägget" jag målade när Alva låg i magen men med lite fantasi kanske man kan förstå att det är en tjockis julkula.. eller? =/
Julkula 2008

Påskägg 2006

julkulor & bajskulor

Igår var det dags för granpyntnings-premiären. Alva klädde granen med omsorg och tystnad.
I 2 dagar har hon även varit evil-Alva. Sänd från satan. Hon har med flit krossat chips i soffan, spillt dricka på nytvättade julduken, rivit ner julgranskulor, slag & sparkar osv. Mitt i allt skäll och Alvatårar när hon var som mest övertrött, springer hon upp på övervåningen och slamrar med toalocket. När Per befarar det värsta, att hon slängt ner nått i toan igen, hittar han istället hennes första bajsklick i toan=) Hon torkade sig själv också fast hon glömde toapapperet.. men man kan ju inte kräva att allt ska klaffa första gången=)

Så när man ha vare som mest less & förbannad på henne så måste man överösa henne med beröm. *skumt* Strax därefter somna hon av utmattning på soffans ryggstöd. Hon har ju varit igång hela dagen med hyss & jävulskap sen halv 8 imorse. Kom julefrid och slå dig ner här ska du motstånd finna.

Klicka på bilderna för större format

Jag önskar mig..

Är det nån mening med å fira jul? Varför ska ja smita hem tidigare från jobbet på julafton?
Jag är ju åxå liten. Å snäll ha ja vare åxå!!
Per vet inte vad han ska köpa till mig i julklapp.. jag vet inte vad jag ska köpa till honom
= 0 julklappspoäng.

farmor, mormor/morfar, mamma & all annan tänkbar släkt köper bara till Alva numera
= 0 julklappspoäng.
Soc. tjänstförv. som jag delvis är anställd utav får inte ge sina anställda julklappar
= 0 julklappspoäng.
Alva förstår inte vad "ge bort en julklapp" är än... = 0 julklappspoäng
Pappa kommer att ge mig den traditionella jultrissen = ½ julklappspoäng (förutsatt att jag vinner mer än det jag lagt ut på hans jultriss)

Består julen bara av att ge, ge & ge? Om det är så.. så ska jag ge mig själv en massa klappar.
Och i övrigt så fall hoppas jag att..
.. det regnar å sen fryser på så tomten snubblar och aldrig kommer fram.
.. mossan i adventsstaken brinner upp.
.. Alladin-asken är sparad från förra året så chokladen blivit lite smygvit och gammal.
.. skinkan bara består av 80% svål och resten griljering.
.. katta pissar i julgransfoten så granen dör eller åtminstone blir gulfärgad.

Jag är redan less på julmusten.. jag vill åxå ha julöl som alla andra. Men jag är inte bitter..

screw this!!

Per jobbade borta månd-tisd. Jag jobbade 27-timmars mellan onsd-torsd. Jag är ledig idag men Per jobbar. Imorrn (lörd) jobbar jag 8-23. Jobbar sen natt mellan sönd-månd. På månd morgon åker Per till Umeå och kommer hem på tisdkväll. På torsd jobbar jag 8-22. Sen får vi äntligen en ledig helg tillsammans innan jag ska jobba ytterligare ett 8-22 pass + en natt mellan juldan och annandan. Den enda det är synd om egentligen är Alva, hon börjar vänja sig vid att sällan få ha båda hemma samtidigt. Julefrid my ass!!!

Tillbaka till gårdagen, torsdag. Efter att ha jobbat myspasset på 27 timmar med ca 3 h sömn gick jag direkt till en väldigt bra föreläsning om kvinnors missbruk och medberoende. Mitt i föreläsningen kasta jag mig iväg till dagis för det var ju lucia där. Hann fota och slänga i mig en lussebulle innan jag stressade tillbaka till föreläsningen igen. Var hemma kl 17 och däckade i soffan 2 timmar senare.. okontaktbar. VAD PYSSLAR JAG MED EGENTLIGEN??!!
Tror och hoppas att det blir lugnare efter nyår.. ska ju kalva om 2-3 månader=)


Klicka på bilderna för större format
Hur lätt är det att fånga en sur tärna som inte vill va med på bild?

Wohooo!!

Jobbar 27timmars nu. Det går bra.. än så länge. Ohyggligt trött men kommer väl inte i säng än på ett tag misstänker jag. Efter det här passet är slut har jag bara 2 nätter kvar!!! Jag och chefen beslutade att inte överklaga mitt avslag på havandeskapspenningen. Istället så ska jag jobba ca hälften av ett långpass samt hjälpa honom med att skriva en utvärdering om de båda asylboendena. Får offra några lediga dagar för att få timmarna att gå ihop men det är det helt klart värt. *Fasligt tacksam*

Direkt efter mitt arbetspass slutar imorrn kl 13 är det en intressant föreläsning om Hassela där jag jobbade förrut. Samtidigt är det lucia på dagis och det får man ju inte missa. Ska på nått vis filma och fota samtidigt=) Måste försöka klona mig och fara emellan så jag inte missar nått=) Nä nu ska jag försöka kasta några ungar i säng så jag får sova nån gång. Väckarn ringer om 5 timmar.. hoppas jag hinner somna innan dess.. Kommer va väääälldans trött imorrnkväll=)

Umeå

Tog min receptfria och meningslösa hostmedecin och for till Umeå ändå. Per låg däckad på hotellet men det är ju så karlar gör vid sjukdom. Köpte lite julklappar och hälsade på brorsan. Alva njöt av hela vistelsen både på hotellet och hemma hos morbror "Lässla". Se slapparbilderna på Alvas blogg. Brorsan hann knäppa lite bilder på mig och Alva åxå. Men nu känns det bra att vara hemma igen och ladda inför en jobbvecka.

Varierat

Idag har jag försökt aktivera Alva mellan hostningarna. Vi tog oss en tur med en gammal tung snowracer i skoterspåret. *Bra träning* Vi spanade på hästar och småfåglar. Glömde ta med kameran vilket jag är lite sur över men det kommer väl fler ggr med finare väder.

Fick lov att göra ett provisoriskt lås på insidan av källardörrn idag åxå annars hade jag aldrig fått mina julgardiner klara ifred. Alva hjälper ju mer än gärna till. Hon fick va uppe med Per som sälar i soffan med sin förkylning vilket inte uppskattades. Jag fick höja musiken och slå på en tvättmaskin för att inte höra henne skrika på mig. Vet ju hur det slutar som, jag får dåligt samvete och hämtar henne å sen blir jag irriterad över att hon fingrar sönder saker medan jag ska vara superkoncentrerad.

Fick en sån rolig kommentar på mitt förra inlägg att jag blev riktigt glad här på kvällskvisten. Trodde inte att min ilska, ironi och överdrift skulle trigga igång "fjolla" så mycket.. ja vad säger man? Välkommen åter..?!

Upp till kamp %¤&(/¤#¤"!"#*!!!!

Idag har det inte varit min dag. Försäkringskassans brev fick mig att storböla vid lunchtid. Antar att gravhormonerna å sömnbristen tar över rätt lätt. Jag fick avslag på min ansökan om havandeskapspeng. Försäkrings-jävla-kassan anser att mitt arbete inte är tillräckligt fysiskt ansträngande!!! Det är inte svårt att bli förbannad och ledsen då man får läsa det. Att man jobbar upp till 27timmars arbetspass med en sovande jour som inte fungerar det är tydligen helt normalt? Det är alltså ganska vanligt att det går till så? Det visste jag inte. Men nån fjolla i en matbutik hon kan få det beviljat genom att jobba nå stackars 8timmars fjantdag??! "Hon har ett fysiskt ansträngande arbete för hon rör sig på arbetsgolvet hela dagen och sitter inte så ofta" heter det visst.

Stackars jänta!!! Att det gick till så kunde jag aaaaldrig ana. Själv sitter jag ner medan jag äter på mina 27,24,15,8 och 6 timmarspass men det är ju absolut inte samma sak!!! Självklart ska ja få avslag.. hur kunde jag ens tro nått annat?

"Nä jag är inte bitter"

Tack habibi (Carro) för bullpåsen idag.. dom lindrar lite grand nu.

SyVera

För att inte väcka huset så tog jag min hosta å bärbara dator å gick ner i källarn. Där knåpade jag ihop en väska till Alva. Har tittat på en s.k "dagisväska" på olika mamma-sy-bloggar och tänkte att en sån där pryl borde ja ju kunna skotta ihop själv?! Om man hänger den fördigpackad å klar på dörrhandtaget kvällen innan så kan man inte glömma att få med sig den till dagis eller??!

Alva är inte de minsta impad, Per tyckte att det ser bättre ut att ha en sån där än en plastpåse med sig till dagis. Själv är jag förvånad över att det inte var svårare. Jag var väl kanske inte så noga eftersom detta är en prototyp men den håller väl så länge som den känner fört. Som kärringen  mot strömmen vägrade jag såklart göra en tjejväska. Jag hade lite tyg över sen jag sydde draperier till Alvas koja i köksskåpet så då fick det bli som det blev. Nästa gång jag gör en väska blir det kanske en tjejigare.. har iaf bara såna tyger hemma för tillfället. Det är lite svårt att se men jag har faktiskt lyckats petat dit ett svart innerfoder och svarta kantband från handtaget och ner *stolt*=Þ

Klicka på bilden för större format

En bullpåse=(

Idag har jag varit hemma och hostat å hostat å hostat. Var lite för svajjig för att jobba så det blev till å slänga sig på sofflocket å ta igen lite sömn. När jag vaknade till kom jag snabbt att tänka på att det kunde finnas stora fina kanelbullar i brödburken (BullVera) Jag slirade ut till brevlådan å hämtade in lite läsbar reklam å hällde upp lite cola och slog mig ner med bullpåsen. Hela världen rasade samman å straffade mig för nått dumt jag tydligen gjort. ALLA bullarna var stenhårda!!! Hade dom fått bo i en plastpåse hade dom kanske överlevt.. men i en papperspåse blev dom lnte långlivad. Jag slängde reklamen och ställde colan på diskbänken. (Den hittade Alva när hon kom hem från dagsi flera timmar senare och drack glatt upp den) När jag berättade för Per om min tragiska upplevelse tipsa han om att man kan "återuppliva" stenhårda bullar i micron!!! Han måste ha vare ungkarl alldeles för länge innan vi träffades..

Imorrn blir jag hemma åxå. Känner inte att jag har energi för att jobba 27timmars pass. Kanske ingen höjdare att fixa käk till en hel tomtearmé me ungar när man är snörvlig å hostig heller..?! Det dumma är att sambon börja bli sjuk åxå så då ha ja väl han här hemma som gnäller på mig "-snyt dig ist för att dra in, lägg dig ner å vila, ska du inte äta nått, har du druckit vatten?" Vad svarar man på sånt... jaaaa mamma??! De ä så skönt att få lura omkring häri tystnaden..

Men en bullpåse på det här så..

RSS 2.0