Sparlåga

Går för tillfället på sparlåga.

Jobbar "grisvecka" på jobbet nu..63.75 timmar ska ja beta av på 6 dagar. Har bara 5 dagar och ca 56 timmar kvar. Per är givetvis på resande fot. För tillfället utanför sitt distrikt (södertälje) för att hämta sin nya jobb-bil inför sitt nya jobb, han kommer hem imorrn natt.. så passande att jag jobbar då!!! Det kommer att köra ihop sig miljontals gånger den här veckan för han ska även iväg till Jönköping på kurs. Men det ska nog funka på nått vis.

Helgen var lite smått intensiv då brorsan med sambo var här för att vi skulle fira pappas 50 årsdag. Så det blev inte många skönhetssömns-timmar inte.. Jag orkar inte ens ta med mig godis skålen ner till målarskrubben för att tillverka ytterligare en flummig tavla=)
På torsd är jag ledig och då ska jag till Birsta och mingla i affärer.. Panduros affär har största prioritet=) Förhoppningsvis utan barn. Det ser jag fram emot.

Det är en himla tur att jag har ett roligt och givande jobb för annars hade jag inte orkat fortsätta.. annars kanske jag skulle kunna knäcka extra som pusseltillverkare för det är det jag pysslar med nu.. pusslar ihop tiden.

En ny människa

Solen tvingade ur mig ur pyjamasen strax innan lunchtid och iväg med packning och famljen till stugan idag. Det var länge sen man hade en oplanerad dag där en sån liten sak som vädret fick bestämma vad som skulle hända. 

En promenad på skogsväg med en trotsig Alva i pulkan och solen rätt i öge gör att man blir hur pigg som helst.. å ännu lugnare blev det när hon senare somnade i vagnen och sambon å ja fick fika i solen. Planerna inför sommaren bara sprutade ur huvvet på mig.. å sambon höll sig på avstånd när jag for omkring i och utanför stugan på jakt efter nya ideér till mina projekt inför den perfekta stugsommaren=)

image14
image12
 
Kvällen avslutades nere i källaren i målarskrubben. Underlig musik spelades ofrivilligt när jag laddade in all musik jag har på hd:n. Det blev en djup tavla som uppenbarligen visar kärlek först och främst. Ska man utöka amatörkonstnären i mig så är allt det bruna runt omkring allt det jobbiga som kan få ett förhållande att knaka i fogarna.. jobb, barn, dagistider, ekonomi, svärföräldrar, grannar.. ja du fattar. Gjorde åxå 2 trådar men en "fnurra" längst upp.. men detta är ingen sorgsen tavla.. för mig är det en glad och kärleksfull tavla.. som inte är klar än=) 
image15
Kärleken övervinner allt eller hur det nu var=) 

Ledig fredag med pyret

Idag har jag och Alva varit ledig. En förmiddag full av ärenden som skulle uträttas.
Alva hade inte så mycket att välja på utan fick vackert följa med. Det var ju delvis hon som hade ärenden. Fötter skulle mätas ifall det skulle bli nya skor eller inte, våtservetterna var slut.. likaså blöjorna och sen beställde vi tid för att babyfjunet skulle klippas bort.
Men lillpyret sa inte ett ljud. Så länge hon fick dricka sin festis (multivitamin dryck) så var hon nöjd med att titta på alla underliga människor som hon mötte i den tidiga vårsolen.. jag undrar vem som såg underligast ut??!=)

image9

image10

Klaga inte..

.. inget ont som inte har något gott med sig. När jag som mest är frustrerad och förbannad över att sambon ligger i soffan och försöker överleva (på fullaste allvar) sin förkylning så far jag omkring mer än vad jag redan brukar göra. Jag har röjt ur en skrubb.. låter kanske inte så mycket men det var 3 stora och tunga möbler där inne. Eftersom jag inte kunde räkna med nån bärhjälp från övervåningen till grannhuset där vi förvarar extramöbler, så fick ja montera isär möblerna och traska iväg extra många ggr. Jag försökte se positivt på min misär.. jag fick åtminstone lite träning. Jag möblerade min ovanligt tomma skrubb med en gästsäng och var mycket nöjd med mig själv den eftermiddan.
 
Men det räckte inte, jag var fortfarande överaktiv.. nån måste kompensera arbetsbortfallet här hemma.
Jag fick ju lite plats i Alvas rum när gästsängen försvann så jag gick till grannhuset och hämtade en redan monterad säng(!) och börja möblera å göra fint även där. Sambon suckade från soffan när han såg hur jag slet. Men där fick jag hjälp uppför trappen.. det hade inte gått hur stark jag än var att bära själv. Så nu har Alva fått sin nya säng och hon har redan invigt den=)

Samtidigt som jag pysslar med mina projekt på övervåningen har jag tvättat 7 maskiner.. (hmm, låter inte som vi har tvättat på evigheter) dammsugit och torkat hela huset, handlat inför helgen, pantat, forslat bort pappersåtervinningen, vagnpromenad med Alva, hälsat på Marie, tankat bilen, tittat på ungdomarna på jobbet när dom åkte skridskor för första gången... och sen lagat mat till min lilla familj *pust*
 
Imorrn ska ja frakta hem en gammal kökssoffa som jag ska försöka få nån ordning på till stugan. Så det kanske inte så dåligt att sambon ligger på soffan och tycker synd om sig själv när jag får så här mycket gjort på ca 1 dygn=)=)

VAB/VAP

Tänk att 5 russin och 2 klunkar festis kan göra mig så glad!!!? Det trodde jag aldrig.
Alva åt eller drack inte på 6 dagar + att det lilla som vi fick tvinga i henne kräktes hon upp=( Hon såg ut som ett vitt lakan i ansiktet och hennes redan lilla kropp var ännu mindre. Hon måste ha gått ner minst 1 kg=(

Åkte in på sjukhuset i Sollefteå igår och lyckades lura upp Per från Hudik(resande säljare). Fick tjurhålla henne och ge 5 ml vatten resp saft i en liten spruta var 5:e minut i flera timmar. Stackarn somnade av utmattning i mina armar. När hon vaknade var hon less på det lilla rummet och ville därifrån. Det ville jag med. Läkaren glömde vem hon pratade med när hon växlade mellan Alva och mig så hon pratade bäbisspråk med mig!! Kort därefter skrevs vi ut. 

Här hemma börjar hon pigga på sig.. men självklart får ju Per en sån där nära-döden-upplevelse samtidigt.. feber!!
Så nu har jag Vård Av Barn OCH Vård Av Per!!! Min frustration bör förklaras av att jag har govecka på jobbet denna vecka.. jobbar bara en dag!! Hade en massa planer. Alva och jag skulle bada imorrn för då är vattnet varmt efter babysimmet, jag ska rensa å röja, hälsa på en massa ener som jag inte hunnit med och göra om i en skrubb på övervåningen. Precis det jag skulle göra förra gången jag hade govecka.. då Alva också var sjuk. Det är bara att inse.. det är 8 veckor kvar till nästa govecka. *suck*

RSS 2.0