Skrubbinvigning

Nu har jag invigt min målarhörna tillsammans med en ilsken struts. Han blev till när jag spelade hög musik. Metallica, Rammstein, Megadeath, Nightwish mfl har målat honom tillsammans med mig ikväll.
All trötthet, godisbegär, hunger och all annan tänkbar skit är som bortblåst. Jag är Lycklig. Strutsen ser för jävlig ut. Han ska få heta "Normal". Men det gör inget, för han ska aldrig få hängas upp. Han ska få bo i tvättstugan och krama de övriga tavlor jag målat=) 
image5
Ser det ens ut som en struts..??!

7 kvm extra tack!

Ojj ojj ojj.. nu är huset stort må du tro. Vi har inrett en smal avlång skrubb på nästan 7 kvm.
Efter flera månaders slit och frustration över att fått fel och för lite material + diverse krokben som att gjuta upp golvet ca 3 cm så står äntligen möblerna på plats!!! Nu är det bara lite krims krams som ska upp på väggen, som tex en tavellist till framtida picassomålningar m.m. Jag lovar att slänga in en bild.. lite för din skull.. men mest för min egen skull för att jag är så glad och stolt över mit arbete att det äntligen är ordning på min pysselskrubb/datahörna.
image7           image8

Nu är det bara de övriga källarutrymmena som ska få en "total-källar-make-over".. men det dröjer en stund till tyvärr. Vart är Roomservice, Bygglov eller Äntligen hemma när man verkligen behöver dom?


15 år igen=(

Jag har klippt mig!! Har haft uppklippt i hur länge som helst å när jag gjorde ett litet snyggt försök till att spara ut säger min frisör att jag ser för bedrövlig ut!! Innan jag fattar nått har hon fått 1 års tjatande uppfyllt.. hon har klippt av mig håret!!! Jag tänkte att det kanske var dags att inte tänka så mycket å göra nått galet.. eller som ungdomarna på jobbet säger till mig.. "crazy flicka".

Kort blev det. En page. Jädrar va snygg jag blev!! I hela 2 dagar var jag snyggast.. sen tvätta jag håret och insåg att jag ser ut som jag gjorde när jag var 15 år och körde moppe.. fast den här gången med kort lugg ist för jämnlångt.

Ska jag behöva knata till frisörn varje dag för att hon ska föna å greja mitt hår så ja alltid förblir snyggast?
Några av ungdomarna tycker jag är roligt crazy som har klippt mig.. dom tycker att jag passar i det.
Några kommer fram och ströker förtvivlat över håret å skriker.. why!!!!!

Ja inte faasen vet jag.. men gilla läget vore ju en bra variant. Ta en öl extra är ju en annan beprövad metod för att bli snygg. Sambon säger att jag passar i det.. och dottern är väl mest glad att jag har nått hår kvar som hon kan kvälls-trött-mysa med. Jobbar natten nu. Ska ta en dusch imorrn å se om jag blir ett träsktroll eller prinsessa??!

Det enda positiva just nu är att det går mindre schampo..
image11

Vill/inte vill veta

Okej.. here we go again. Jag har blivit utmanad av mistasia. Så här kommer 7 sanningar om mig själv. Helt galet...Men okej..Här kommer dom:

1: Jag kan inte rapa!!
2: Jag skyller på Alva när jag fiser. Ibland funkar det.. ibland går det inte att ljuga längre=)
3: Jag vill börja spela fiol igen.
4: Jag är väldigt dålig på att laga mat.. pga att det är roligare att äta än att kocka.
5: Jag har börjat måla tavlor.. tråkigt info om mig men så är det=)
6: Jag vill bli egen företagare.
7: Jag SKA ta motorcykelkörkortet.. nån gång!

Jag ska tydligen utmana 7 vänner, men eftersom jag knappt vet vilka som läser detta så utmanar jag de jag vet. Ni andra får gärna hojta till om ni antar utmaningen=)

BästisPrästis


Ida

Malin


*Lycka*

Äntligen verkar det gå framåt i renoveringen efter alla motgångar. Orkar inte ens skriva här hur många turer jag tagit till Colorama.. jag kanske redan nämnt det?? jäjä.. hade jag fått bestämma så hade vi fortsatt renoveringen nu trots att det är lördkväll men enligt sambon ska man sitta i soffan då.. *booooring* Fast jag måst erkänna att han luktar gott efter duschen.. verkar som han ansträngt sig med "porrparfymen" som han fick av mig.. det blir kanske andra hantverk sen??=)

Imorrn ska vi iaf ldit golvet vi köpte idag.. å skulle jag få som jag ville så var jag i Birsta och handlade lister och nya möbler till nyrummet samtidigt som han och pappa la golvet. Men jag måste väl hejda mig kanske.. sambon är inte lika snabb och kreativ som mig alla ggr *ler*

Mina kreativa sidor när det gäller inredning och renovering har fått vila länge men jag har redan renoverat klart i stugan.. i mina tankar. Vet precis hur det ska se ut och hur allt ska göras. Idag var jag och kollade på en kökssoffa som måste renoveras till stugan. Jag har för länge sedan köpt tyget till sofflocket=) Även Alvas lilla kiosk som står i molekyler i stugan, ska målas faluröd och pyntas.

Det kanske märks.. men när jag få tillverka och greja.. då mår jag som bäst. Det kliar i fingrarna..

Kom sitt i mitt knä..

Finally!! Min nya superduper-bärbara-dyra-Delldator är här!! Samtidigt blev min gamla dator klar. Tack Hans=)
Den gamla datorn fick fint planteras tillbaka där den stog i den stökiga skrubben på övervåningen medan nydatorn har fått vara på köksbänken och i mitt knä. I mitt knä!! Där skulle väl vem som helst vilja vara??! ... nähä??

Anyway.. jag behåller dom båda vare sig jag ska ha dom i knät eller i dammskrubben.. i need them!! JAAAA.. jag är beroende.. tur det finns en skaplig dator på jobbet när jag är där på 24 timmarspassen=)

Very nice - kaninbajs

Det är roligt för det mesta. På mitt jobb alltså. Jag får lära mig svordomar på kurdiska och somaliska... och jag lär ut dumma ord på svenska=) Jag säger: jävla skit eller Very nice - kaninbajs. "- vad betyder kaninbajs" frågar ungdomarna och jag skrattar=) Dom skrattar lika mycket åt mig när jag säger något opassande som jag ej förstår. Men roligt har vi.

För någon dag sen hade jag raggningsskola i köket med 2 killar. Dom kom fram till mig när jag lagade "äcklig svensk mat" och frågade hur man gör när man "pratar svenska flicka". Det blir mycket svengelska och mycket kroppsspråk.. men vi förstår varandra mycket bra!!

"-Nej!! Du får inte säga "jag älskar dig du följa min säng hem" skrattar jag. Säg att hon har vackra ögon och ett fint namn. Fråga hur hon mår eller vilken klass hon går i och om du kan få hennes mobilnummer.
 
De 2 pojkarna tittar på mig med stora ögon.. - mobilnummer!!! Nej då svenska flicka pappa kommer.. skjuta oss död!!!

Det blir mycket förklaringar och helt plötsligt gör dom ett rollspel och övar raggningsrepliker på varandra och tittar osäkert på mig om dom sa rätt eller fel.

Sen kommer det en del trista stunder. Igår fick jag veta att en av ungdomarna fått avlsag på sin asylansökan. Han är jätteglad och skrattar ofta. Han vet inte om det än. Jag vill inte vara här när han får veta och det sen sprider sig som ringar på vattnet till de andra. Kan bara föreställa mig hur det kommer bli här de kommande veckorna. Det är inte underligt om de andra 12 ungdomarna blir vettskrämd och funderar på om dom får uppehållstillstånd.

Jag är ledig 4 dagar nästa vecka. Dom ser jag fram emot helt plötsligt...

Lakrits - din vän i natten

Klockan är 03:11 och det är natten mot söndag. No big deal. Jag kanske nyss har kommit hem från krogen med en kebabrulle från Sylos och en envis fyllehicka? Eller så kanske jag brottas med A för 3:e timmen i rad.. den lilltjejen vet hur man ska hålla mamma och pappa vaken på nätterna. Det kan åxå tänkas vara för att Präschly eller Prischilla har slut på kattmat eller bara vill sällskapa lite.

Men icke!! Jag är på jobbet.. igen. Vänder och vrider mig i det tokvarma rummet under det ännu varmare täcket ( jag bad om ett väldigt svalt täcke när vi shoppade loss på Ikea) Jag har 2 öppna fönster i rummet bredvid och ett i sovrummet men det är ju lika lönlöst som att starta ett företag i Kramfors.

Mitt i all min misär så hör jag ett kurr!! Ett kurr jag försökt motverka för flera timmar sen då jag hoppades få somna in runt midnatt. Nu har den fikastunden gått över. Jag ligger och funderar i ca 3 sek på om jag ska orka kliva upp och svida om till vanliga kläder (sover i nån sunk t-shirt och trosor och vägrar visa mig så för eventuella vakna ungdomar) för att sen göra mig en macka eller 2 i köket.

Plötsligt!!! Minns jag den lilla lakritspåsen som ligger bredvid datorn på kontoret.. den mättar inte särskilt länge och det är bara dom äckligaste bitarna kvar ( har tittat tidigare under kvällen) men den lilla påsen accepterar mig för den jag är. Jag behöver inte klä om för att inte skämma ut mig eller genera påsen. Jag behöver inte småkonversera eller tjata på den att den ska vända på dygnet för skolan börjar på tisdag.
Den bara ligger där.. å nu är den slut. God natt!!

Våga vägra nyårslöfta

Det är bra konstigt hur man kan förändras från den ena dagen till den andra. Helt plötsligt är filofaxen så prydligt uppdaterad med olika färger om olika möten eller annat onödigt. Sen ska man vara en ny bättre människa bara för att det råkar vara 1 januari? Löften hit å dit.. bullshit!! I år blev det som vanligt inge nyårslöfte.. jag har inget jag bör lova mig själv vid just det 12 slaget.

Att jag borde gå ner dom där sista kg sen Alva föddes har jag vetat sen länge.. det har bara vare så förbaskat jädra mycke med nyjobbet + lite annat drygt att jag inte orkat bry mig. Jag har inte ens mått särskilt dåligt över att kläderna inte sitter som dom ska. Men nu börjar man tänka på beachen 2008.. dvs stugan i finnmarken=)

För ett tag sen slog tanken mig.. att det kanske är dags för en knodd till??! Då borde man kanske inte ha bikiniångest om man har en fin mage som man är tvärstolt över? Eller så ser man ut som man var huvudattraktionen på ett valsafari så blir man deprimerad bara för det=)

Jäjä.. nu är det iaf 2008 och jag ska bli av med några kg.. men det är då inte pga nått fjantigt nyårslöfte.. jag bestämde mig för lääääänge sen. Det har bara inte prioriterats=)

RSS 2.0