Betala mig

Det är underligt vad bra och skojsiga saker man kan få betalt för bara man genomför dom!! Idag har vi drage med oss ungdomarna på jobbet på utflykt till Barsta/Högbonden... Vi fick med oss 5 st som turligt nog var på bra humör hela vägen.  

Det är tur att chargongen (hur fasen stavas det??) är på en skojig nivå.. men alla kanske inte förstår. I Barsta drog jag, Kina och pojkarna till oss campingblickarna när vi lite snyggt parkerade minibussen på parkeringen efter en våldsamt fartfylld rallyfärd (vi fick som vanligt vänta på våra kära ungdomar att dom skulle bli klara och RallyVera satt vid ratten)
- "Jalla jalla din jäkla pölskokare.. ut ur bussen å bär nått du åxå, tror du att det här är nått jävla vilohem din lergök"??!
- "Håll käften din jädra skitgris!!
Så länge det följs av leenden och skratt är det helt ok att bete sig på ett sånt sätt.. vi har ju så roligt.. nu kan dom säga "faan & hans moster" åxå=) Dom börjar bli duktiga.. vi skulle väl lära dom svenska va??!

Hur som helst.. det var en kanondag och grabbarna tyckte det var roligt att åka båt, ta sig upp till fyren och sen bli anfallen av fiskmåsar.. hahaha.. stackarna frågade om dom var människoätare..
-"Seriöst Vera.. dom dödar mig, vi bli fågelmat!!" Jag förklarade att dom bara var hungriga och skulle inte bitas om dom var snäll med personalen=)
  
Leenden och en å annan solbränna=)

Fasligt fint

Jag har haft lite dit att fundera. Viktig tid. Jag kom fram till att det finns många bra ord. Ord man borde använda lite oftare.

ObserVERA                  MotiVERA
BokstaVERA                 DeriVERA
DevalVERA                   SerVERA
KreVERA                       EvalVERA
KonserVERA                HalVERA
AktiVERA                       PromoVERA
BraVERA                       ReserVERA

Jäjä.. ja ljuger..
so what??! det är inte jag som fyndigt funderat fram dessa fasligt fina ord.. dom fanns av nån bra anledning i senaste Hus & Hem men ändå.. jag brukar ju fyndigt använda några av dom sen tidigare=)

Nu ska ja väcka tösajäntan så det inte blir en sen kväll. Tjopp!

Humz..

Så var det dags igen.. spännande!!

å snart är det semester. 1½ vecka kvar. 5 arbetespass. 71 arbetstimmar.  Men vem räknar?!

In da målarskrubb

Nu sitter jag här i min älskade målarskrubb i källaren. Det ä fasligt kallt.. men jag bryr mig inte längre. Jag är varm av en öl... hmm, *räknar flaskor*=) Är ledig imorrn.. å några dagar framåt och behövde verkligen den här stunden för mig själv medan min minifamilj sover. Försöker beta av lite beställningar så sommaren inte blir så stressig men åxå för att det är så roligt att måla å doona. Har nog inte varit här nere på minst 1 månad.. förlåt skrubbowich!!

Tanken slog mig för en stund sen att jag lyssnar gärna inte på "mesmusik" å allra helst inte här nere nära mina penslar.. nä huga bevare mig väl!! Här nere, 2 våningar under familjen kan jag poppa lite "arga pojkar" jäkligt högt utan att Per gnäller (han vill bara spela Iron maiden eller nått annat nostalgiband) Resultatet av det på en av tavlorna blev en svart bakrund med jäkligt mycke färg... men jösses vad härligt roligt, snyggt och bra det blev.. annat kan jag kanske tycke imorrn i nyktert tillstånd=)
Prästis-Lisa.. kom hit till norrland så dricker vi din efterlängtade skumpa å konstnärar lite=)

Mera bas, volym å arga pojkar så ska ja nog bli klar nån gång..

Go morrn!!

Har jordfräsat omkring i sängen i 3 timmar så det är lika bra att kliva upp trots att klockan snart är 5. Det finns så mycket jag ska göra, vill göra, och nyss har gjort. Det senaste har kretsat i huvet sen jag vaknade vid 2 tiden. Under kvällen har jag varit uppe i stugan å pöat på i det nyrenoverade rummet... har längtat sååååå!! Men nu kan jag inte riktigt släppa det.. funderar å tänker ut nya lösningar, vänder å vrider på ett klaffbord som inte fick nån instruktion med sig hem (jag SKA fixa till det, så är det bara). Funderar åxå på vad jag ska göra imorrn.. ha ju bytt pass me Mona och blev ledig imorrn så nu blev det konstigt=)

Jag har nyss slängt i mig chips från gårdagen trots att dom inte var goda.. (det var kanonroligt på Kramfors stadsfest, ni som inte var där=) ) Sen har jag spejat i kakburken åxå samtidigt som jag skrev en shoppinglista till midsommar=)
Funderade ett tag på att ta en promenad men då väcker jag hela huset när jag ska upp å leta reda på kläder så det la ja ner.
Undra om det finns nån söndagsreklam i brevlådan?

Snart vaknar Alva..

Nymålat rum i stugan som en gång var grönt.. kommer nog alltid få heta gröna rummet Alvas hörna i stugan ( Undra om man kan ha den här skapelsen på väggen i det rummet?
Klicka på bilderna för större format

Öl är hälsa - hälsa ofta!!

Efter att haft en hektisk och energikrävande vecka så känns det skönt att det äntligen är helg.. och att ölpumpen är fylld=) Det händer ju inte så ofta och tur är väl det för jag glömmer lika fort som hur ont en förlossning gör, hur drygt det är när ölpumpen drar igång mitt i natten för att hålla kylan å trycket. Men ändå blir man lika glad varje gång man kan gå dit å tanka=) I helgen är det dessutom Kramfors stadsfest.. skitartister.. men dom har säkert fina öltält=)

Alva och jag har inte haft en lätt vecka tillsammans.. när Per har målat i stugan har vi bråkat 90% av tiden här hemma tills hon somnat av utmattning. Hon är såååå lik mig.. envis & tjurig. Tur att jag vinner för det mesta. Det har verkligen varit en befrielse att få åka upp till stugan och måla och spela hög värdelös radio alldeles själv!!! Kom plötsligt att tänka på att det var länge sen jag målade nere i skrubben.. men jag har inte haft tid. Vi ska få finbesök från Luleå på midsommarafton och innan dess ska det va färdigmålat, städat och möblerat i stugan.. det kliar i mina fingrar.. kan inte färghelvetet torka snabbare??!! Det kliar för övrigt i mina fingrar för det mesta nuför tiden.. jag har en köksoffa att sätta tänderna i hos pappa men ingen Alva-fri tid. Hur göra??! Amatörkonstären måste luftas..

Har för övrigt fått några beställningar (7 st tror jag!!!) på tavlor som jag lagt ut bilder på här.. känns kul.. men prestationsångesten höjdes med 100%. Tänk om dom blir missnöjd? å hur mycket ska man ta betalt?? Till dom som har beställt tavlor har jag blygsamt sagt "bara jag får in materialkostnaden så..." å det är väl sant iofs.. det är jag mer än nöjd med.. men det vore ju kul å tjäna en å annan tjuga på mästervärket=)))


Öl är hälsa... hälsa ofta!!!

Tillbaka till vardagen

Jag hade govecka förra veckan å jobbade således bara en dag 8-22. Sweeeet!!
Slirade upp till Umeå med min lilla familj på torsdagen å snoozade på scandic hotell samt frossa lite mummamat på O´learys me broppan å Lotta. Efteråt lekte vi lite på nått laserhalls aktigt pläjs. Alva å Per körde bil å sen fick jag spö i lufthockey *morr*

Per var måttligt stolt över sin dotter=)

På fredagen tryckte vi in all packning i Volvon och drog till Luleå. Föresten.. hur ska vi nånsin kunna skaffa fler ungar med all denna packning?? Tyckte att jag gjorde en lightpackning men icke!!! Saken blev inte bättre av att vi fick en massa prylar av Luleåborna på hemvägen=) Alva var gudomligt snäll de 100 mil vi åkte.. synd bara att det är jag som inte har ro i kroppen att sitta still å va va tyst=) Alva hann även med att lufta rumpan, se cool ut i sina solglasögon på en bilutställning och somna i en fotölj.

RSS 2.0