Party

Var på tjejmiddag igår. God mat, roliga damer, lagomt många +grader och bra sladdföre efter vägarna. Riktigt trevligt. Om man bortser från att man inte spelade i samma liga. Inte i samma division, lag eller ens på samma planhalva. Vette tusan om det ens va samma sport?! Jag har egentligen inga problem med att va nykter å chaffis.. men den här graviditeten har varit lite värre än den förra vad gäller törsten. När Bayliesflaskan kom fram tittade jag åt ett annat håll. När det uppdagades klumpar i den blev jag glad men i samma veva panikslagen!!! Hur länge kommer min Baylies i kylskåpet klara sig?!

När man är nykter så deltar man inte lika aktivt i diskussioner som egentligen inte intresserar en. Hade jag vare halvt på fyllet hade jag säkert petat in en kommentar. Men där satt jag, efter god mat och några glas coca cola, mittemellan överglada mammor som pratade om smink och manikyr. Jag funderade ett tag på vilket gäng jag skulle luta mig till för att kunna delta. Jag är sällan tyst å därför ville jag inte sitta i mitten som en panelhöna. Eftersom varken smink eller manikyr intresserar mig det minsta så satt jag tyst och väntade på att ämnena skulle bytas ut.. det tog ett tag men till slut så!!=)

Då kom nästa käftsmäll.. SINGSTAR!!! Jag erbjöd mig frivilligt att ge hunden lite extra grädde från efterrätten så vi kunde gå på en låååååång promenad. Inge fel på singstar.. funderar på att spara ihop till ett eget P3 med tillbehör, men efter en veckas hosta och för lite alkohol bland colabubblorna så lyssnade jag hellre till de glada damerna som slogs om mikrofonerna. Att dom dessutom sjöng ABBA-låtar gjorde mig än mindre intresserad. Hunden tittade på mig och önskade nog att vi hade tagit den där promenaden när dom började sjunga=) 

Det var ohyggligt najs att få komma hemifrån utan kids å sambo och få sätta sig ned å få kalasgod mat och säga nått annat än "Nej, ställ tillbaka, sluta dra katten i morrhåren, kom ska vi torka snor, kom tillbaka" osv. MEN NÄSTA GÅNG VILL JAG ÅXÅ PARTAJA!!!=) Mycket bra initiativ Jessica!! Jag håller med dig.. vi måste ju göra detta till en årlig vana för att ladda batterierna=)
Party on!!

Mysfrukost

Imorse hade jag och Alva mysfrukost. Mer om det går att läsa på Alvas blogg. Orkar inte lägga ut samma inlägg här så i framtiden länkar jag till hennes=) *lat*

Fääärdig.. nästan=)

Skrev väl för nån dag sen om detta gamla objekt som funnits med sen jag var 2 år och flyttade in i huset. Nu har det fått nytt liv inne på primadonnans rum. Hon tyckte inte att det blev fint och blev nästan grinfärdig när jag bar in det på hennes rum. Jag tror och hoppas att det har något med hennes förkylning/hosta att göra=) Nu är det bara en sak som fattas och det är att jaga reda på en passande dörrknopp för den som satt där såg ut att ha bleve gnagd på. Inget jag kan påminna mig om att ha gjort iaf..
'

Klicka på bilderna för större format

Polisförhör

Imorse ringde polisen. Det hör inte till vardags. Det första jag tänkte på var att nånting måste ha hänt Per pga vädret han är ute å kör i.. har han kört ihjäl sig, ligger han på sjukhus? Det visade sig handla om "bombdramat" jag råkade vara med om i fredags. Det lustiga lilla spektaklet som alla K-forsbor gått å pratat om. I tidningarna har det stått att man upptäckte bomben(eller vad man nu ska kalla den) ca 9.15. Polisen lät förvånad när jag sa att jag såg den redan 8.50. Såg jag någon i väntrummet/trappuppgången? Verkade nånting misstänksamt? Hur agerade personalen? Vart var föremålet placerat och hur såg det ut? Osv.

Vera svarade lydigt på frågorna men ibland kan man ju inte låta bli att låta lite oseriös/ironisk. Så därför blev mitt svar:
- Föremål? om du menar bomben så såg det ut som en 14:is haft pysselkväll på fritidsgår´n. Då kom genast nästa fråga.. Jasså, kan du beskriva varför?
Ett tag kunde man nästan trott att jag var misstänkt.. dom hade tagit reda på var jag jobbade, jobbnr, vilken chef jag hade, mobilnr, varför jag var på soc, vem jag var kontaktperson till m.m. Men det är väl så det ska gå till antar jag.

Nu får det va nog me poliser å bomber.. jag har en förkyld och hostig unge att ta hand om. 

GAH!!

Idag har det inte varit en rolig dag. Tror min och Alvas kommunikation endast har bestått av en massa: Nej, låt bli, sluta, släpp, ställ tillbaka, plocka upp, AKTA!!! Mitt i detta försöker jag mig på en diskret början till julpyntning. Inga tomtar å så sånt krafs än utan stryka gardiner å försöka få dom på plats. Hur bra kombination är det med en strykbräda som är lika plan som ett upp&ner vänt U, ett strykjärn som läker och en unge som inte lyssnar??! Nu har jag lyckats byta i 3 fönster men sen orkade jag inte längre. Orkar inte vara tjatmamma.

Ser förövrigt fram emot ytterligare en vaken natt. Den 3:e i ordningen. Alva börjar bli sjuk.. och jag verkar hänga på. Tur att jag är ledig imorrn. Mitt i all misär pysslar jag med nått roligt. Försöker mig på att renovera ett gammalt pottskåp som stog i pappas hus när han och mamma köpte det -81. Tanken är att Alva ska ha det som sängbord. Har velat gått ner i källaren och fortsätta hela dagen men efter strykupplevelsen inser jag att jag knappast kommer bli på bättre humör om lilla A ska hjälpa till även där. Så nu väntar jag med spänning på att hon ska slockna.

Hittade nyss en godispåse ur mina gömmor. Sweeeeet!!=Þ

Grav. kramp

 "Vecka 26 Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i t.ex vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna, om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln."

Joo tack.. nog kände jag den häftiga krampen. Jag kan ju fortfarande inte gå normalt sen i förrgårnatt. Visste inte ens att det kunde bli så bara för att man happens to be på smällen. Btw barnmorskan med erfarenheter sen -84.. jag är i v24+3 och det där ska ske EXAKT i vecka 26 (iaf enligt mig) Tror du mig fortfarande inte??! Jag är ingen jungfru Maria!!!!

Händelserika Kramfors

"Kramfors är en så jävla tråkig stad. Hur faan kan man bo där? Det finns ju inget å göra."

Kanske sant.. men nu börjar det hända saker. Som taget ur värsta Beck-filmen var man med om ett "bombdrama" idag. Hade ett socmöte imorse kl 9 och redan när jag kom till entrédörren på 2:a våningen blev jag varnad av ett par som redan stog där.
- Gå inte fram till dörren, det ligger ett underligt paket där bakom hörnet, sa en karl.
- Vaddå, är det en bomb eller skrattade jag.
- Ja man vet ju aldrig för paketet ser misstänksamt ut, svarade han.

Kort därefter blev jag insläppt till väntrummet och passerade då "bomben". Det såg ut som en 14:is hade slagit in ett mjölkpaket med lite plast, bred maskeringstejp, lite kablar samt en fyndig text: "SE UPP". Jag letade febrilt efter min mobil för att knäppa ett kort men insåg snabbt att den låg kvar hemma vilket den aldrig gör annars!!! Soc-personalen skrattade, alla i väntrummet skrattade och vårt möte började. När det var slut, ca 35 min senare blev vi ombedda att utrymma lokalerna. Vi fick gå ut en annan väg men det rådde ingen panik i korridorerna. Många satt inne på sina kontor och arbetade vid sina datorer. Sen blev det tydligen värsta pådraget på stan, Polis,brandkår, ambulans mfl är där nu å området är avspärrat. Man få väl läsa fortsättningen i morgondagens tidning.. kanske en framsida med texten "Kaböömb" och en bild med ett bortsprängt centrum?

Tidigare i veckan så tugga en björn på en jägare och för några månader sen blev nån ihjälstucken i centrum. De ä inte lugnare här än i nån annan storstad med HM, kändiskrog eller stort torg. Så varför ska man flytta härifrån?

**TILLÄGG
22:30**

Har nu fått höra att man skjutit sönder den s.k bomben å den visade sig innehålla tvättmedel.. hihi. Snopet när sthlm´s bombstyrka flöge upp å halva stan ha vare avspärrat sen i förmiddas. Affärsinnehavarna lär ju va måttligt nöjda över att missa en dagskassa. Bombtillverkaren måste ju skratta högst av oss alla..=)

http://allehanda.se/start/kramfors/1.247585

"Inte sova heller"!!

Det är faan inte meningen att man ska behöva ägna en hel jävla kväll åt nattning. Mamma & pappa är vråltrötta och lilla A hur pigg å pratglad som helst!! Hur länge fick hon egentligen sova på dagis?? Med den här energin kan man ju nästan tro att dom glömde bort henne där hon låg i vagnen=) Varför kan hon inte göra som andra ungar gör.. somna me huvet i maten eller grina sig själv till sömns??

Nää.. varför göra så när man kan köra bil på allt som ska föreställa möbler, riva ut alla leksakslådorna utan att egentligen vilja leka med nått, jäklas med katta, riva ner all nyvikt tvätt, gå igenom cd/dvd-samlingen, "diska" så hela köket badar, provsmaka innehållet i kattskålarna, gå igenom pappersinsamlingen, smygvattna blommorna, läsa alla böcker, möblera om i kylskåp/skafferi, smita ut på bron i bara strumporna, ringa moffarn, klättra upp på TV:n, gömma sig i mammas pysselskrubb och testa alla roliga grejer, prova alla skorna i hallen, måla på möbler ist för målarboken, klä av sig naken och vägra komma fram från köksbordet, klä på sig för att klä av sig igen inkl haverera dagens andra torra blöja, bada i toaletten, sjunga en sång och berätta om dagis i samma andetag.. jaaaa, varför inte?

Hur fasen hann hon med allt detta när hon egentligen skulle ha kojjat för flera timmar sen??!! Ja men just ja.. hon var ju inte trött..

Julträning

Äntligen!!!
Jag har gått å väntat i 2 veckor men till slut så kom bekräftelse-mailet på att kläderna jag har beställt från "Mysungar" var klara. Nu måste ja bara vänta tills jag har dom i brevlådan. Jobbigt. Bra träning inför julen iofs. Men jag vet ju att jag kommer lyckas öven detta år med att få öppna paket innan julafton=) På nått vis ska det fixa sig=)

Egentligen skulle jag bara beställa ett par orangea byxor till en brun tunika som Alva fick för ett tag sen för det är ju slut i alla jäkla affärer. men sen fick jag så svårt att bestämma mig att det blev lite mer=) Tills vidare få man specialbeställa kläder men snart så ska ja försöka dra igång en egen verkstad på min fina "Veronica-maskin"=). Ska bara handla lite myspystyger i Umeå först i början av dec. Finns ju bara gardintyger i den här stan. Hur kul kan det vara att ha en gardinkappa runt höften egentligen? Iofs.. en stadig fylla skulle ju underlätta men nu är det Alvas kläder jag riktar in mig på å hon förblir nykter bra många år till få ja hoppas=)

Totalvägrar

Jag tänker inte skriva nått om nån jädra snö som alla andra. Jag är inte som alla andra. Himla tur det.

Idag tryckte jag å Moa ner oss på en matinéfilm på nystartade Kramforsbion. Moa är inte heller som alla andra=) Det var ruskigt mycke barn där. Otäckt!! Om vi skulle ha bleve utslängd pga det så bestämde vi oss för att jag var tonårsförälder till henne. Direkt efter bion gick jag tillbaka till att vara småbarnsförälder igen. Lugnast så.

Imorrn är det slut på lugnet å goveckan. Jag är bitter på dig Mona som påbörjar din govecka imorrn. Dålig stil tycker jag.

Slipp slapp slut

Börjar få ångest för att min govecka snart är över. Nu är det snart 8 v kvar till nästa govecka med endast en arbetsdag!! På måndag börjar jag jobba igen som alla andra. Tycker inte att jag fått mycket gjort.. däremot har jag fått mycke gosaker i magen=)
Veckan började me snålfika hemma hos mig i 2 omgångar. Alvas favorit Mojla kom hit med sina syskon å mammsen, några timmar senare kom halva forsmans liga. På tisdan fick vi storfrämmande av Opus popus(Anneli) och hennes kids Hugo & Tyra. Det fanns betydligt bättre fika hemma här då=) Det har bara tagit Anneli ca 4 år att hälsa på så det var på tiden=) På onsdagen jobbade jag 8-22 och torsd kom momma hit så jag hann göra lite ärenden samt en 3 generations-fika. Idag har jag å Alva bara existerat. Vi har varit slöa och knappt tagit oss ur pyjamasen. Ska visserligen iväg å fira min momma efter maten men annars fortsätter nog slappfredagen. Vi orkar tom inte ens laga mat idag så Per är iväg å köper kyckling souvlaki=)

Slapp ON!!

Klicka på bilderna för större format

Det finns en gud..

.. eller så har försäkringskassan för en gångs skull anställt en snäll och förstående människa med vänligt bemötande, rätt attityd och empati. Tyvärr Lisa.. jag har inte blivit frälst.. men jag är bara så glad att min lilla sjukskrivning blev beviljad!! Hon måste va sänd från ovan!! Synd att jag inte minns namnet på denna ängel så man vet vem man ska prata med i framtiden. Synd bara att det ser mörkt ut för fortsatt sjukskrivning.. så gilla läget å jobba.
Eller som vi har lärt ungdomarna på jobbet att säga:
"-Tror du att det här är nått jävla vilohem? Upp å jobba din pölskokare!!!"
=)

Va gö du??

Det är långt mellan gångerna men ibland så blossar det upp. Renoveringen av källaren kravlar sig sakta framåt. Idag bjöd vi pappa på käk så han kunde komma å hjälpa oss lite=) Självklart hade vi våran lilla medstjälpare med åxå. Känner så väl igen mig för det var likadant för mig i 2 årsåldern när vi köpte hus. Farfar hjälpte pappa att i princip renovera hela kåken och självklart ville man vara med och titta... å hjälpa till=) Skillnaden var att farfar var lite arbetselak och en nogrann snickare så man var mest i vägen. Som tur är så är Alvas moffarn inte arbetselak och låter henne mer än gärna vara med och stjälpa till=)
Han smälter när hon sätter sig ner på huk och frågar: "- va gö du moffarn?"


Klicka på bilderna för större format

När jag ser på bilderna så inser man ju rätt snabbt att det är en hel tomtearmé med jobb kvar. Bara allt underlag till golvet är på plats efter konstens alla regler så känns det väl mer som ett rum. Nu ser det mer ut som en bunker!! Ska bli roligt att jämföra lite bilder sen så man kan se förändringen=) Håller tummarna för fortsatt renovering imorrn trots att jag jobbar mellan 8-22=)

Olika

Min gamla symaskin som jag ärvde efter svärmor började strejka för ett tag sen. Jag har ett bra tålamod. Men inte när det gäller maskiner. Slår den dubbla knopar och försöker dessutom roffa åt sig tyget ner i maskinen så har den sytt sina sista stygn. Därför var det inte mer än rätt än att jag skänkte den till svägerskan när jag fått syn på en ny billig variant. Det hela är egentligen väldigt underligt.. jag hatade syslöjd i skolan men helt plötsligt har jag massor av syideér och projekt i luvan. För att verkligen bekräfta köpet för mig själv så intalar jag mig att det var den här maskinen och ingen annan som gällde.. den hade ju blivit välsignat med ett sånt fint namn åxå vilket du ser om du klickar på den 2:a bilden=)

För tillfället lutar det åt myspyskläder i velour till Alva & kommande knodd. Blir det ett bra resultat kanske jag vågar slänga hit en bild. I väntan på lämpligt tyg så syr jag det jag kan.. raksöm på en gardin=) Blev en snorgrön flodhästgardin till Alvas rum för nån dag sen för att kompensera allt det röda=) De vita längderna ska väl i framtiden bytas ut till nått bättre och sen ska ja försöka knåpa dit omtag till längderna.

Igår lyckades jag släpa hem en "Mammapappa"-skylt från leksaksaffärn som nu lägger ner i Kramfors. Den hänger numera i taket ovanför Alvas säng vilket inte är med på bilderna. Det tycks inte gå att lära henne det riktigt namnet men hon envisas med Mammapappa så då få den väl heta det då..


Djuriskt roligt!!

Igår var vi till min arbetskompis Kina och tittade på hennes zoo. Dom djur hon inte har är inte värda att nämna. Hon visade upp en vit igelkott, påfåglar, ormar av olika slag å viktklass(de 2 tyngsta var på 8 kg) chinchillor, ödlor, en bauta kanin å sen en hel del vanliga djur. Med mig hade jag såklart Alva men åxå min pappa och mina 2 småbröder. Vi var där i 2½ timme men tiden bara försvann för det var så himla roligt. Alva älskar djur och nu fick hon chansen att klappa allihopa. Hon var inte det minsta rädd för någon av dom.. inte ens storormen, vilket jag tyckte att hon borde vara!!!


 
Klicka på bilderna för större format

RSS 2.0