Inget speciellt alls

Här har det inte varit aktivitet sen sist!!
Känns som det inte händer nått märkvärdigt att dela med sig utav eller ventilera trots att det sker viktiga saker varje dag. Min Alva å Per samt pyret i magen är ju det viktigaste men hur kul är det för er att läsa om dagligen?!

Börjar dock bli välldans fundersam på magen.. cheeses vad stor jag börjar bli. Den där barnmorskan kan ju fetglömma att jag tänker tro på henne. Det blir en februaribäsis vare sig hon vill det eller inte. Fast jag måste ju ändå räkna veckorna efter hennes mätningar.. men jag tror inte på dom för det!! *viktigt* Däremot vaknar h*n runt 22 varje kväll å håller låda när jag ska sussa.. precis som Alva gjorde då hon låg där å trängdes. 

Har precis kommit hem från jobbet och kan inte slappna av. Hände lite saker som gör att man har vissa ungdomar i skallen några timmar till tyvärr. Ibland är det svårt att stänga av jobbet.  Ska egentligen jobba natt men nu är jag ju sjukskriven på 25% så jag slipper nätterna och får gå hem kl 23 ist för kl 13 dagen efter. Najs!! Synd bara att det går ut nästa vecka. Ska dock till en ny läkare på måndag så man får väl hoppas att han är lite mer förstående än den förra som bara vågade sjukskriva i 4 veckor.

I helgen ska vi försöka hinna se varandra. Blir en mysfredag med lilla familjen å sen en liten släktträff uppe i finnmarks skogarna på lördag. Förhoppningsvis avslutar vi helgen med renovering på söndag=) Kan ju alltid hoppas.
Men först ska ja luncha me Malin imorrn å det ser jag fram emot enormt. Värsta lyxen att få luncha å pladdra utan kids å disk.

Näää.. dags att kojja. Natti!!!

Mjölkshots

Att uppfostra & komma överens med en bestämd 2-åring är inte alltid det lättaste.
På senare tid har hon fått för sig att hon ska dricka "festist" till middagen.. dvs lättdryck. Så gör pappa å så gör även små döttrar.. tydligen. Hon bojkottar helt mjölken.
Tankarna far ju direkt till dagis.. tjatar hon om "festist" där åxå eller faller hon för grupprtycket i den övriga mjökligan? Det senare är nog mest troligt.

Men för att komma igång även här hemma igen så kom jag på att mycket slinker ner i magen när hon är hos momma & Johnny och får äta flingor ur en grön 70-tals äggkopp. Nå roliga äggkoppar äger vi inte.. men snapsglas finns det fler av=)
Så numera är det ett evigt påfyllande av det lilla glaset och tittar man i diskmaskinen kan man tro att vi haft shotsrace, men vad gör väl det så länge ungen dricker mjölk!!

Pedagogiskt??! Nja, effektivt i början men hur ska det sluta?

Klicka på bilderna för större format

Jobbhelg=(

Det är väl aldrig roligt att jobba helg.. oavsett vilket jobb man har. Vill ju vara med familjen när dom lix är ledig.
Idag har jag iaf vare ledig så jag och Alva tog oss en tripp till härnösand. Vi lyckades hinna hälsa på Noah innan han skulle sova lunch (fast han blev nog lite fördröjd av oss=Þ)
Sen bar det iväg till Lidl och Coop. Lidl blev jag inte så impad av och Coop hade underliga låga regnstövlar (till mig) som man inte fick ner fötterna i. Alva fick ett par mystofflor för kalla golv vintertid när det ska besökas stugor och kanske tills våran kalla källare blir klar.. *håller tummarna*
Nu ska jag göra mig klar till mysmiddan med Forsman. Sen blir det jobb heeeeela helgen=(


Alva stilar i bilen             Alva & Noah käkar flingor  Nya lurviga tofflor

Orättvist!!

Det är inte rättvist!!! Jag har missat Metallicas konserter.. typ alla ggr. Jag har aldrig sett dem.
"Jag ska till varje pris på nästa konsert", morrade jag 2007 då Alva var 1 år och Per inte var så sugen på att hänga på. Å egentligen.. hur roligt hade det vare med en inte lika entusiastisk medresenär? Brorsan hade ståplats å det är ju bara å glömma för mig. Då är det mina fötter som får se konserten och inte några ögon. Svimmar ju så fort det blir lite trängsel å värme.. tro inte han var så sugen på att se efter mig då heller=)

Nä men nästa gång ska det bli andra bullar (inte kanelbullar Mona & Carro=Þ)
SKA jag se dom.
Sååååå lägligt att de kommer hit för 2 spelningar 2009.. 7-8 mars.
Undra om dom har nått special VIP förlossnings-rum så jag kan kalva samtidigt??! Det sägs ju vara bra att spela favoritmusiken till förlossningen..
*Morr*

http://www.expressen.se/noje/musik/1.1334457/metallica-till-stockholm-i-var
http://www.aftonbladet.se/nojesliv/musik/article3540910.ab

turkost svammel

I brist på tid för att tillverka mera meningslös "konst" så fick jag för mig att för första gången ta fram nått jag gjort och låta det få en annan plats än i källaren. Den turkosa strutsen passar ju in rätt bra i vårt trånga-övermöblerade-turkosa-90-talstapet-vardagsrum med för liten tv=) Eller? Han har tur den där strutsen (som heter "Normal") att det för tillfället är turkost.. för sen åker han ner igen=)

Klicka på bilden för större format

Apropå vägsalt.. är det ärftligt att prata mycket? När jag träffad Per tyckte han att jag pratade mycket. När han träffar min släkt.. blir han mest tyst. Vad annat kan man bli bland surrmumrikar??! Men det borde ju finnas plats för fler pratglada i ett rum? å det är där min lilla miniversion av mig själv kommer in i bilden. OM detta nu är ärftligt.. har jag tydligen berikat(?) världen med ytterligare en kandidat. Det är tur att hon har vett att vara lite blyg mellan varven för annars surras det heeela tiden. Jag börjar se mig som besegrad..

Unisex

Här finns det inga rosa velourklänningar och krussiduller. Iaf inte nått som nån i den här familjen har köpt. Likt förbannat händer det att det smyger in å annan klackesko på Alvas fötter. Dom måste ju va rejält livsfarlig å gå i.. de vet ju en annan som vare ute å slirat på fyllet.. men än värre för den här lilla donnan som provar allt som kan tänkas komma i hennes väg.

Här hemma finns det egentligen bara såna där megakvinnliga skor som kängor och gympadojjor framme. Man få ju hoppas att det där me klackarna går över så jänta kan gå riktigt.. vi kompenserar det med nakenrally med polisbilen i köket & pappamyz i soffan=)

           
Klicka på bilderna för större format

Så det så

Framflyttat datum till den 10/3. Ja det ska vi allt bli 2 om. Eller i det här fallet 2½. Jag ger mig inte.. jag har rätt å barnmorskan kan ta sina erfarenheter från -84 å gömma dom nånstans där det är mörkt. Jag ska ha en unge i februari å inge annat. Annars vore ja jungfru Maria eller nått.. Ska tillbaka om 2 veckor å göra upp igen=) 
Fina ultraljudsbilder med en arm som viftade fick vi iaf=)

Tacksam

Känner mig plötsligt tacksam. Eller nöjd. Eller kanske lite lugnare iaf..

Har varit på en kursgård för kurs/fest/teambuilding med jobbet i 2 dar. Har varit tokskoj men svinkallt. -grader inomhus och pingviner i duschen. Lagomt uppfriskande. Känns bra att äntligen få komma hem till värmen och en överlycklig mammasjuk Alva. Det värmde.

Annars är räkningarna betald, Alvas vinterkläder/skor fixat, motti ska va barnvakt hela lördagen, det finns cola i kylen, har ledig helg och sambon på hemmaplan. Lite andra funderingar verkar lösa sig och de resterande fixar sig med lite tur och medvind.
Danke!!!

    
Klicka på bilderna för större format

RSS 2.0