Vagnvantar

Haha.. nu har jag haft så där "roligt" igen i tvättstugan. Med en otålig Alva i knät så knåpa jag ihop ett par fleecevantar som hon ska ha när hon sover ute i vagnen. Alla vantar har en förmåga att stanna kvar på dagis så dom här får stanna hemma. Man borde nästan sy fast dom i vagnen så dom inte åxå hamnar på dagis=) fransarna orkte ja inte klippa bort från fleecefilten så dom fick bli nån form av dekoration=)

Skaparhörnan har verkligen legat på is mest hela sommaren och nu halva hösten. Tråkigt tycker jag för jag behöver den stunden med värdelöst terapiarbete. Men tiden har inte räckt till. Min morbror borra sig igenom min hjärna i helgen (han är drogterapeut, hur det nu stavas??!) Han var nyfiken på att se hur alla mina projekt artat sig och varnade mig samtidigt för att ta på mig för mycket. Lätt!!! Det är redan gjort. Jag har väl i nått svagt ögonblick glömt vem jag pratat med och lyckats nämna allt som skulle göras i stugan i sommar.. + det som ska göras hemma. Ganska snabbt inser man att man påminner om sin far. Vi gillar att ha många projekt på gång samtidigt. Man börjar på ett och när man kör fast lägger man det åt sidan, börjar på ett nytt men tänker samtidigt på hur man ska kunna lösa projekt nr 1. Inte så effektivt men kreativt!! Allting blir gjort.. men kanske inte lika fort som man hade tänkt sig från början. Jag har väl inte vant mig vid att ett barn bromsar upp den tid man hade till övers förr.. å snart lär det ju knappast bli lättare=)

Nånting var ju tydligen postivt med mitt projektande och det var att resultatet oftast blev bättre genom den metoden eftersom man på vägen hittat på fiffiga lösningar. Vilket man kanske inte kan säga om dotterns "sov-i-vagn-vantar" men där var det snarare brist på vantar och en kvart dötid som fanns över..=)

In i minsta detalj

Helgen har varit fullspäckad!
Sthlm:arna anlände till stugan på torsd. Brorsan kom åxå på torsdkväll, hans sambo på fredagkväll. Avverkade en massa ärenden och drog en snabb lunch me Alva å broppan. Iväg me kläder till bytardagen på fredkvällen. Bytardag på lörd förmiddag. Upp till våran stuga å sen sthlm:arnas stuga lörd vid lunch. Hem å käka lite lättspytt å sen iväg till morsan för att fira att hon hamnat på andra sidan 50-strecket. Natten till söndag bestod av Alvatårar och skrik.

å nu.. nu är det alldeles tomt. Sthlm:arna är där dom hör hemma. Brorsan m sambo åkte tillbaka Umeå. Per åkte till Jönköping på möte. Katta stack nyss ut genom kattluckan. Kvar är jag, ensam med ett par ledsna Alvaögon som saknar alla som funnits runt henne de senaste dygnen. Mår lite smygpyton åxå. *tycka synd om*

Mitt i alltihopa har jag dessutom försökt jagat ett dasslock.. på Dollarstore!! Dom säljer inte sånt där. Men jag hittade det till slut efter många besök. Det luktade inte gott.. 

Hallelujah!!

Barn är en gudagåva.. likaså den bärbara DVD´n vi köpte på vägen hem från sthlm=)

Klicka på bilden för större fomat

Hilfe!!!!

Den tjurigheten, envisheten(samma sak?) ilskan och det glada humöret som hon utsätter mig för hela dagarna.. kan inte annat än förklaras av att hon måste ärvt det. Min mamma njuter för varje Alvabravad jag berättar om. Hon myser, skrattar och tycker att det är väldigt rätt åt mig. Väldigt mycket!!! Eller för att citera min mor..
-"Nu får du tillbaka det din lilla djävul".
Var jag verkligen så här hemsk??!! Varför får ja då sätta barn till världen??

Den här veckan har jag govecka.. å självklart är det då Per försvinner iväg på vägarna för att jobba. Kvar här hemma blir vi 2 på både gott & ont. Hon frigör sig å jag måste välja våra fighter. Det är en stoooor risk att hämta tidningen eller posten. Hon ska ju självklart med å det brukar ju gå bra ända fram till målet men sen när hon sett att det faktiskt fanns nått i den där låda, så blir utgångsläget genast annorlunda och studsmattan blir plötsligt det viktigaste på vår gård.. eller varför inte granngårn. I bästa fall kan det bli en tvärnit på bron vilket alltför ofta resulterar i en fight i hallen. I ett sånt läge är jag inte så sugen på att gå ut.. i mys-pys-pyjamasbyxorna.

Idag skulle jag dammsuga.. vilket åxå Alva tänkte göra å så fick det bli. Hon dammsög i 20 min innan jag äntligen fick ta över. tidning/posthämtningen gick ovanligt bra idag *peppar peppar* Det kanske blir en bra dag, tänkte jag. Förmiddagen var lugn med Pingufilm, skratt och bolibompadans. Mojla kom förbi på en snabbvisit och gladare miner kom fram. Sen bröt det ut.  
Vi 2 skulle åka till H-sand med Moa för att shoppa skor och olika presenter. Alva älskar skor. Men inte idag när dom skulle provas ut. Hon sparka så mycket så jag fick chansa på en strl å gå till kassan. På HM flippa trotsen över totalt och vi hade en stor kamp om vem som bestämde. Hon är tjurig men jag är tjurigare. Jag var helt svettig efteråt. Hela HM-kön nickade och flinade.. "vilket rart barn, det där är ett friskhetstecken, åh vad glad jag är att jag lämna min unge hemma". Stick & brinn!!! När vi skulle gå från Big Boy vägra hon plötsligt gå ut.. vilket brukar vara hennes huvudmål här hemma. Jag fick bära henne hela vägen till parkeringen och försöka undvika slag å sparkar mot huvud & mage.

Här hemma har några mindre fighter utspelats med eller utan pyjamas.. men räddningen kom när Pingufilmen hittades och hon placerades i våran gröna "stand-in-soffa". Nu väntar jag på att hon ska blir trött.. 


 
Klicka på bilderna för större format

dax igen

Så var det dax igen för den här tröjan.. känns som det var ett tag sen=)
Det är även dax att förbereda inför att jobba 24 timmars igen.. men det känns precis som det var igår..

Sofflös..

Nu är den borta. Alva var minst lika bekymrad som mig och sprang fram och tillbaka medan dom bar ut sofforna och alla kuddar. Först slängde hon sig i 2:an å sa "-pojkarna kan inte"!! Sen när vi tog ner henne sa hon "-pojkarna.. kan inte.. mine soffa..dumma!!"

Jag kunde inte annat än hålla med.. ibland önskar man att man kunde göra precis som en 2 åring å bara försöka skydda det som försvinner med sin kropp.. sambon försöker intala mig att det är det här jag vill och att vi ska köpa nån bra bäddsoffs version till källaren.. medan jag in i det sista hoppet, försökte övertyga honom om att ifall dom inte köper den så magasinerar vi den i "Tottebo" tills källaren är färdigrenoverad (år 2020 lr liknande) Jag förlorade. Det brukar inte jag göra.

Alva letar febrilt efter sin(min)soffa..

Pirrigt!!

Snart kanske man är sofflös. Det kommer nån H-sandare me släp å kanske tar mina soffor ifrån mig när som helst!! Sambon är glad. Jag börjar få ångest. Den är ju ganska skön att ligga i och är väl inte alldeles för ful.. bara lite opraktiskt ljus när någon barnbajsar i den eller katthårar. Men men.. jag vill inte va här när dom kommer hit.. å tar den härifrån men det är jag som sköter affärerna i det här huset=(

Om det blir så.. så får jag vackert gå in till grannhuset där vi förvarar diverse ärvda möbler å hämta nån gammsoffa som får duga så länge tills den nya soffan dyker upp.
Den nya soffan!!!
Tänk om den inte passar in alls. Det gör den nog inte.

Jag säger som mina gamla partypolare.. ANGST!!!

Upp & ner

För alla er oroliga läsare så gick det bra att sova på jobbet. Lyckades knycka åt mig hela 5 timmar.. det är nog rekord!!!

Annars har helgen vare mer eller mindre händelserik. Sambon försvann iväg på en sån där kombinerad konferens och fylleresa  med jobbet på nån skabbig(förhoppningsvis) finlandsbåt fre-lörd, så jag å Alvis gjorde en utflykt till S-vall å strosade på stan me Lurven=) Lite fika, shopping å skvaller blev det. *mmmm*=) Sen slira vi iväg till svägerskan m familj en stund innan det var dags att bege sig hemmåt. Alva somna i bilen efter 5 min så hon va tokpigg efter 1 timmes bilresa runt 19 tiden. *morr* Det blev till å gå över till moffarn en stund å härja lite.

Sambon dök upp strax innan midnatt och hade små presenter med sig till sina tjejer. Alltid uppskattat=)
Moffarn undrade i samma veva om vi inte kunde åka till S-vall imorrn. Hans bil står på verkstan och han skulle behöva shoppa me mina småbröder Kim & Kevin. Så så fick det bli på min söndag. Per stannade hemma me Alva som av nån anledning inte fick sova på hela dan så hon var ju på ett strålande humör runt 16 tiden... not!!

Ikväll har jag haft lite energi över till att röja i källaren. Vill ju så gärna att det ska bli nått av den där förbannade platsen. Sambon la sig i soffan. Wohooo!!!! Fick en del gjort ändå.. men det var under mutter & putter=(

Nu undrar jag om det blir promenad ikväll med några från "the mamas" men det ä fasligt tyst från dom...

Helt otroligt..

Jag är egentligen inte ett dugg förvånad. Jag är rätt van men lix förbannat så blir jag så... förbannad varje gång!!! Jag är på jobbet å ska strax försöka sussa till mig några få stackars timmar. Uppenbarligen lär det inte bli så värst lätt den här gången heller. Några pojkar firar ramadan å käkar sig igenom nätterna eftersom dom inte får äta/dricka på dagarna.. men den här gången lär jag förhoppningsvis inte bry mig så mycket om det.

Jag har desto svårare för regnet!!! VAR ENDA GÅNG som jag jobbar natt regnar det på aluminiumräcket som idiotarkitekten till detta husbygge promt skulle ha!!! Han kunde väl ha valt.. skumgummi eller inget räcke alls!!!
Detta oregelbundna droppande driver mig till vansinne. Ibland brinner det till å jag lägger ut några snygga handdukar för att dämpa ljudet. Några kollegor finner detta extremt roligt då dom kommer hit på morgonen och ser färgglada badlakan på översta våningen. Det är ju bra att man roar istället för att dom ska grina när dom jobbar med mig.. inga problem!! 

Nästa problem dyker genast upp.. nu hör jag ju grannbalkongernas oregel-jävla-bundna droppande!!! Nu skulle man ju kunna tro att jag längtar tills det börjar snöa och slipper regnet. Men tron´t du att det börja töa då runt midnatt trots att det ha vare tvär-minus-20-grader hela dagen??!

Jag önskar jag vore spindelmannen. Jag ser det så tydligt framför mig. Jag swischar fram mellan balkongerna och klär in dom i skumgummi på 0-tid.

Mitt i all misär... (joo.. det är misär *nickar*) så har jag och Per lämnat Alva hos sin momma över natten. Känns konstigt.
Det positiva är att jag idag har varit lätt som en fjäder idag.. kanske inte kg-mässigt men känslomässigt. Jag ha vare pigg hela arbetspasset och inget har känts jobbigt. Hoppas hoppas hoppas att det fortsätter.

Jooo jungdomarna på jobbet ha lärt mig ett nytt bra somaliskt ord idag.. nu kan jag 6 st. Kan inte stavningen, men uttala det som jag skriver så klara ni er galant. "Hall harr"=ät bajs

Over & out

RSS 2.0