Bojkotta smällare

Det här med smällare.. vi skiter i det va? Jaa.. gör det ni åxå!! *nicka*
I år satsar vi på TOMTEBLOSS!! De varar längre och är betydligt billigare, inga barn/hundar/pensionärer blir rädda och kissar på sig. Tråkigt säger du.. moget säger jag.
Nu har jag ingen pensionär jag måste torka bort utskrämt kiss ifrån.. inte heller någon hund.

Men.. jaa du borde fatta vart jag vill komma..


Ny blogg?

Mja.. det kanske är dags att flytta. Fast jag har det lite svårt för det kommande upplägget. Måste kolla upp en del saker först.. hur det blir med "allt det där andra". Återkommer.

motvind igen

Bet just bort lagningen av min rotfyllning. Min tandläkare kommer tillbaka i mars då jag har min nästa tandläkartid. Vilken God julhälsning!

Tillfällig medvind?

Fick beskedet att Pers Kick off-helg med jobbet i Göteborg inte krockar med mina sthlms-planer i januari!!! *blandade småhopp av lycka* Per får vackert stanna hemma och vara pappaledig. MammaVera behöver vara ENBART VERA och dessutom få något viktigt gjort (förhoppningsvis) Längtar enormt mycket!! Flygbiljetterna är bokad & betald så nu kan bara den vanliga oturen som brukar infinna sig när man ska göra något roligt, stoppa mig.

Lämnade in ansökan för fortsatt föräldraledighet till min nya chef igår. Ska börja jobba några smygpass i vår.. ca 30%. Får väl hoppas att dom har saknat mig på jobbet. Synd om dom annars för nu har jag laddat i snart ett år för att "röra om i grytor" igen. Verka som det ska bli schemaändring till våren också så man kanske slipper 27-24timmarspassen och "Haram-veckan". *Uppskattat*

Förutom det så har vi tagit ytterligare ett myrsteg i renoveringen. Fast egentligen var det här ett stort myrsteg. Mosters man var här och hjälpte Per att lägga klinker där kaminen ska stå. Det var lixom ganska avgörande för att få resten av renoveringen att flyta på. Nu kan golvet läggas klart runt om. Den brandsäkra väggen bakom kaminen kan petas dit.. å sen är det baaaaara resten kvar=) Så supertack till Matthias för hjälpen!!

Det enda som fått lida med denna medvind och en del tråkigheter är träningen. Men det var det värt.

Julgransplundring

Eftersom vi är lite sega med julgranspyntningen så kompenserar vi det med att starta julgransplundringen lite tidigt för den här gången.
Granen har stått på sin plats där den egentligen inte får plats, i 3 dagar.
Belysningen har varit på plats i 2 dagar.
Idag pyntade jag och Alva granen. 
Efter 2 timmar startade Elin plundringen..

*LYCKA*
Klicka på bilden för större format

 


Hej då!

Idag har vi tagit farväl av momma. Tårarna rann redan när den tradionsenliga "ingångsmusken" började.. Beppes gonattsaga som jag vill kalla den=) Jag är en sån som börjar grina för att alla andra grinar. Men självklart föll ju en massa tårar av sig självt också. En jättefin begravning där jag stannade kvar efteråt med brorsan för han hade i uppdrag att fota alltesammans, precis som vid morfars begravning. Den här gången föll en ros från kistan redan under tiden vi tog ett sista farväl. När vi begravde moffarn puttade han ner en ros medan brorsan fotade blommorna och kistan. En sista protest från den kameraskygge gubben.. och gumman=)

En skum känsla att stå där själv med kistan. Själv med mormor. Ja bara tanken att hon ligger faktiskt där. Precis bredvid mig där jag står. Men också en chans att verkligen ta ett sista farväl.. och be henne hälsa till moffarn.

Sen blev det begravningskaffe och 2 timmar efter det även middag på Hotell Kramm. Tur att vi är ett släkte med humor och nära till skratt för det underlättade verkligen. Förkylningen som jag känt under några dagar bröt ut där under middagen. Ögonen sved, febern kröp närmare och snoret rann. Perfekt!! Jag som har bokat crosstrainer och trappmaskin imorrn på gymmet.

Sista gången jag träffade momma var på sjukhuset ca 2 veckor innan hon dog. Hon fyllde år och jag hade köpt tofflor till hennes kalla små fötter. Problemet var bara att fötterna var inte så små längre så hon kunde bara använda dom ett fåtal gånger har jag fått höra. Hon vägrade byta till en annan storlek.. tjurig in i det sista men med humorn i behåll. Det ä momma i ett nötskal=)

Jag vill vinna!!

Jag vill vinna en filt. Jag har massor av filtar.. men en bra filt kan man aldrig få för många av. Extra roligt om man kan få välja själv hur den ska se ut som. Sambon förstår inte när jag tycker att det är samma sak som hans tycke: "man kan aldrig få för många verktyg". Det är iofs sant.. om man inte har sjuttio-elva hammare eller femtio-tolv skruvmejslar av samma sort.

Hur som helst så vill jag vinna något för första gången i mitt liv.. kommer inte göra det.. men ändå. Satsar man inget så vinner man inte heller. Kravet för vinst är en länk i sin blogg samt en kommentar i bloggerskans blogg.
Gå in där om ni vill vinna en filt.. fast helst inte för då får jag mindre chans på den=)

The Mama´s bilderna=Þ

Djaaa .. jag gick ut ju stenhårt med en grotesk (men ohyggligt rolig) bild på mig själv i förra inlägget. Nu är jag ivrigt påhejjad (till mestadels av Mama's) Att Lägga ut fler bilder från den utomordentligt härliga kväll med The Mama's ".
Jag är inte svårövertalad. Men tillägger Att om Någon vacker donna på bilderna Känner sig en Smula sur över Detta tilltag så vill jag Att hon hör av sig till mig OK?

Here we go ..
 Fru Demander & Fru Morin  Lilla fäbodjäntan (och kusin Celina ) som kom med Syfilis-sallad till maten =)  Fru Stålberg laddar inför  Skummet Grevens från blandning som ingen ville ha. .  Mig själv, Fru Forsman & Lillasyster Forsman Hjärterum/stjärterum

Klicka på snyggbilderna för större formaaaaat

FjärilsLucia och hattparad på mammafest

I fredags var det Luciafirande på dagis. Jag frågade Alva några dagar innan om hon ville va Lucia, tärna, tomte eller pepparkaksgumma. Hon svarade utan att fundera: - Jag vill va Fjäril!!
Vi förhandlade en stund och till slut gick hon med på att ta på sig vita strumpbyxor och vit tshirt under en lila fjärilsklänning men då måste hon byta om till Lucia klänningen när dagisfröken sa till.

Jag var väldigt lättad då jag fick se att hon hade Lucia klänningen på sig och t.o.m glitter i håret och runt midjan. (Dagispersonalen hade lyckats över all förväntan) Alva sjöng inte en ton under hela framträdandet och efteråt när jag skulle försöka fånga henne själv på bild hade hon redan hunnit slita av sig klänningen innan hela tåget hade gått därifrån. Hon skulle nu va fjäril.

V: - Varför sjöng du inte när du har tränat på låtarna i flera veckor?
A: - Fjärilar sjunger inte.

P: - Varför såg du så sur ut och varför sjöng du inte?
A: - Jag sjöng ju igår!

Elins första LuciaSurAlva som hellre ville va fjäril
Elin strålade som vanligt och var både Lucia och tomte. Alva sjöng inte trots att hon fick sitta i en "bil" och sjunga tomte boogie.

Klicka på bilderna för större format

Dagen efter var det dags för "The Mama´s" att träffas för att partaja i Finnmarkens skogar igen. Den här gången i en betydligt varmare och finare stuga än sist. Har lovat att inte lägga upp några bilder men jag måste erkänna att det kliar i fingrarna. Det syns verkligen att vi hade såååå roligt. SNÄÄÄÄLLA.. kan jag inte få det? Dom är inte farliga=) Jag är värst. Jag har den minst smickrande bilden av oss alla.. men eftersom jag kunde bjuda på det där och då så måste jag ju stå för mina handlingar och även göra er blinda. Blunda om ni inte vill se nästa bild på mig i baddräkt och ryssmössan=) Kan ju tilläggas att vi alla hade mössor i stort sett hela kvällen och sen badade vi bubbelpool. Detta var bara ett sätt för mig att få sällskap av damerna i plurret=Þ
a men huvva=)
Ni får ingen stor version av den här bilden=)


Umeåbilder

Här kommer lite umeåbilder som jag lovade. Barnens hotellmys och ett misslyckat försök till julkorts bilder. Bilderna på Elin blev bra däremot.. men det blir nog tyvärr inga julkort i år=(
Tack till bror som ställer upp och fotar våra busbarn. (Det märks vilka bilder han INTE har fotat av nedanstående=Þ)
Alva skumbadar på hotell PlazaElin skumbadar=)Elin myser i sängen efter badetElin fotomodellar hemma hos morbror Nicklas=) www.storfot.netElin fotomodellar hemma hos morbror Nicklas=) www.storfot.netAlva vägrar att ställa upp på ett julkort med glada miner=(Kunde inte låta bli att prova min gamla klänning på Elin=) Elin i min gamla klänning=)Busbarn=Þ
Klicka på bilderna för större format


Hemma!!

Nu har vi kommit hem från Umeå-helgen. Blev ett litet "affärs-möte" direkt vid ankomsten till staden och sen iväg till hotellet för incheckning. Återkommer med bilder på barnens hotellmys när jag har laddat in bilderna från systemkameran som fortfarande är ouppackad. Hann iaf med den obligatoriska(?) shoppingrundan på stan med familjen, fika med bror och sambo och sen tillbaka till hotellet när barn och sambo börja gnälla=) Chips & öl till sambo, dunka in en film i bärbara dvd´n till stortjejen och ny blöja och välling till lilltjejen så kunde man slira iväg för den underbara ensamshoppingen till stängning=) Skönt att slippa barnvagns-trängsel, sambosuckar, 3års-trots och vill-inte-sitta-i-vagn-gnäll.

Födelsedagsmiddag med bror & sambo på Allstar och sen prommis hem till dom. (Lånar en bild från Lottas blogg från kvällen www.misspiggelin.se)

Klicka på bilden för större format

Innan vi åkte hem idag så fick brorsan jobba lite som fotograf. Tanken var att det skulle bli julkort på dom små terroristerna. Ja den lilla skiten sken som en sol medan den äldre förmågan valde att antingen se sur ut eller utebli från kameror och fotoparaplyn. Just nu verkar jag inte få upp fler bilder så jag får väl återkomma med dom åxå.
 
  

Recovering

Är på plaza hotell med familjen och myser. Som vanligt den här första helgen i december är vi här för att fira bror som närmar sig gubbåldern. Blir väl lite julklapps shopping och förhoppningsvis lite nedvarvning. Sen försöker jag förtränga det jobbiga, begravningen om 2 veckor. Må så gott.. Det ska vi göra!

RSS 2.0