Sommardagar

Nu har våran kommandora Alva fyllt 3 år. Gårdagen var full av liv här hemma med släkt och kompisar som var här med fina presenter. Tusen tack!! Hon har bla fått en lekstuga som det bara är lite småfix på innan jag kan måla den. Ett projekt som jag verkligen ser fram emot att få styla=Þ Vi smygfirade även Elins 4 månaders dag samtidigt=Þ Här kommer några bilder som vanligt=Þ
 


I övrigt befinner jag och småtjejerna oss hos svägerskan i stugan eller i våran stuga i väntan på att Per ska jobba klart sista veckan inför semestern. Varmt & härligt!!

Föresten.. hur kan man missunna en 3 åring en lekstuga??! Jag blir så förbannad.. ren jävla avundsjuka är det!!!

Midsommar 2009

Så var midsommar avklarat. Har varit i stugan och myst. Träffat otroligt mycket folk hela helgen. Trevligt stugfolk man möter på barnvagnspromenader, festfolk på midsommarafton och besök i vår stuga. Då trivs jag. Jag hade gärna minglat lite mer i Finnmarken den här helgen men märkte ju att den ideén inte delades av sambon. nåja lite kvalitetstid med familjen har ingen dött utav. Ord är egentligen överflödigt så jag skottar in en drös bilder som får säga det mesta=Þ Må så gott!!

Klicka på bilderna för större format

Glädjedödare/gnällspik

Det här med viktminskning är inte min grej trots att det uppenbarligen borde vara det. Jag vill inte förbjuda mig själv till att ta den där bullen som ser så god ut, avstå mitt kvällsfika, dricka min cola eller äta "ful-mat". Jag är en livsnjutare så varför ska jag avstå från sånt som är gott? Jag vill inte sitta och trycka i mig keso eller annat underligt som smakar frigolit. Nu när man inte ammar längre heller så gick jag upp några myskilo direkt. Många säger att jag inte ska tänka på vikten för jag har ju faktiskt nyss fött barn. Undrar hur länge man får gömma sig bakom det rådet?

Hemligheten.. eller min gå-ner-i-vikt-filosofi är att äta det jag vill men röra på mig dessto mer. *hums* Det var just där det börjar vackla. Barnvagspromenader i all ära.. men sen då? Gym är tråkigt fast jag borde kanske göra ett försök till hösten när det öppnar igen. Det är ju stört omöjligt att gå på bodypump (vilket jag vill) när sambon är resande och jag jobbar skift *suck* Nä men vi ställer väl in oss på valsafari, knubbsälsmannekäng och sumobrottning även nästa beachsäsong.

Nu är mitt thé slut så jag slutar väl att gnälla här..

Men klia lite mer a´

Går omkring å finns till. Jag har så många projekt i luvan som måste ut genom fingertopparna och bli förverkligade innan jag sprängs!!! Men som vanligt är det nått som hindrar mig. Alva springer upp från sängen ideligen med diverse nya påhitt: törstig, pinkis, bajsnödig, vad gör pappa?, vad gör moffarn?, byter bort pyjamasen mot en klänning osv. Under tiden sover Elin snällt (kors i taket). Meeeen det är ju ingen idé att påbörja nått projekt eftersom hon snart vaknar.. så har jag tänkt sen kl. 19. Snacka om bortkastad tid!!! Siita ner å ta det lugnt? Vad är det? Vill inte.

Per å pappa spikar lekstuga. Tror att jag har tittat ut genom fönstret si så där en 20 ggr den senaste halvtimmen och självklart varit ut med mina fantastiska råd (vissa av dom var faktiskt bra erkände dom) sen har jag blivit ivägkörd för att jag är där som en kommandora=Þ
En sån här lekstuga blir det. Lite tråkig och vanlig men hittade ingen roligare. Frågan är vilken färg det blir.  

Nä det ä lika bra att väcka Elin med lite käk så hon sover nått inatt.
Det kliar i mina fingrar.. jag vill "projektera"=(

Intensiv helg

I helgen har det varit full fart. På fredagkväll blev vi bjudna på tacos hos motti & Johnny, gott som vanligt=) Sen kom brorsan å Lotta hit och lämna packningen för att fortsätta in till stadsfesten. På lörd gick vi in till stan för att Alva skulle få åka karuseller för första gången. Hon skrattade så härligt när vi åkte iväg.. joo, jag måste såklart åka med henne=)

På kvällen var det äntligen dags för mig att få partaja lite.. iväg på stadsfesten med brorsan och Lotta, Marie och pappa. Lotta hittade ett entré armband precis utanför entrén så jag slapp betala=) Tack igen för det=) Jag hittade dessutom 200 pix i jackan jag hade på mig som varit oanvänd i 1 år.  *lycka*
Idag har man mått lite käääst. Är inte van det här, tur det inte blir så ofta=Þ
Helgen har även bestått utav skoprovning och busstvätt för våran lilla kommandora=Þ

Klicka på bilderna för större format


Grattiskramar till Celina & Fredrik som äntligen har fått sin lilla Wilda. Alva & Elins 3-männing=Þ

Byta namn på ungen=)

Dagarna och tiden bara försvinner och den här mammaledigheten är inte ens i närheten lika rolig eller spännande=( Känns som man inte hinner nånting när man ha 2 knoddar. Den minimala dagistiden gör att man blir rätt låst åxå. Annat var det första gången då man kunde luncha lika många timmar som pyret sov=Þ Igårkväll fick vi en liten lugn stund att sitta och betrakta senaste familjetillskottet. Vi jämförde bla vikt och längd eftersom vi upplever Elin som lite stadigare. Mycket riktigt skillde det ca 350 g och 2.5 cm när dom var 2 mån. 

P - hon är en liten knubbis om man jämför med Alva.
V - Ja vår egen lilla Karelin.
P - säg inte så. Jämför henne inte med den där stora ryska brottaren.
V - Vi måste byta namn, vi har förstört henne!!! KarELIN!!!! 
P - (skakar på huvudet) Ytterligare ett tecken på dålig Sundström-humor.

Lite ljusare..

Har varit ovanligt mycket sömnlöst i flera dagar så humöret har inte varit på topp.. ja förutom då man fått besök här av en drös ungar och "The Maaamas", då blommar man upp igen. Alva åxå. Hon leker, busar och trotsar så att vi blir jätteovänner när det är dags för besöket att gå hem och tröttheten gör sig påmind för mig, Elin och Alva. Tur det inte finns några sovbilder på mig=Þ

Klarar inge mer..

Är så satans trött. Sover ca 3-4 timmar/natt. Elin har problem med magen och flaskmatning.
Inatt satt man på akuten åxå. Vilket så här i eftehand känns som helt onödigt och med ytterligare förlorad sömn. Antar att kroppen börjar strejka. Trodde jag kunde sova igen lite imorse när Alva var på dagis men då hade Elin ont i magen.

Per jobbar borta i 2 dygn och som vanligt passar Elins mage på att strejka vilket innebär en hel del skrik & grin. Alva märker det och försöker ge mig mer jobb. Som tex nu ikväll när hon tyst försvann iväg och la en kabel i både pottan, toan och på golvet. Kroppen behövde dessutom duschas då hon smetat om kring i badrummet. Elin skrek sitt "ont-i-magen-panik-skrik samtidigt. Sweeet!!

Vera - en kändis!!

Idag har jag röstat i eu-vals grejset. När jag skulle lämna in mitt röstkort så sitter det 3 främmande människor i rad och kontrollerar siffror, personnummer och namn. Precis då kom jag på att mitt körkort var hemma. Dynga!!

Person 1: - nu glömde du att kolla hennes körkort.
Person 2: - jag behöver inte, hon är känd.
Person 3: iakttar mig nogrant.

Känd. Är jag det? å vem är du då? har inte en susning. Det slog mig att samma visa brukar utspela sig på systemet men knappast pga att man springer där ofta utan att man har en mormor som arbetat där ca 35 år och man har tvingats lussa där de första levnadsåren. Väldigt ocoolt=)

Sambon som jag har importerat från Sollefteå är inte känd. Han fick visa leg=Þ

Pysselskrubben är uppdaterad idag.


Trevlig helg drick öl och svälj=)

Är såå rackarns trött. Men det var det värt=) Slirade iväg till svägerskan m familj igår och åt nå fruktansvärt god grillad mat, ni är så duktig så man skulle vilja flytta in hos er=) Vi drack en massa gott till åxå=)) Man är ju inte direkt van eller bortskämd med det numera så man känner ju lätt av ett glas vin..hehe=) Vi kom i säng sent.. för sent för en småbarnsfamilj. Tror kl var runt 01.30 när jag la mig och Elin käkade strax efter kl 5 och sen runt 8. Lite frukost och shopping på stan gjorde att man vaknade till lite=)

Köpte bland annat 2 likadana toksöta tröjor på polarn o pyret i för stora storlekar(medvetet val) för att kunna matcha varandra på sommarens partaj och sen på dopet=Þ Alva har röda leggings och Elin har vita som dom ska ha till.


Grattis igen till Forsman lilleplutt.. nu längtar jag tills jag får komma och snusa lite på han=)


 

Dagisfest, Härnta & grymma grimaser

Det har inte blivit så mycket bloggande här inte. Är mest som en by-sop och flänger mest omkring. Igår tog Alva ledigt från dagis å sen drog vi till Härnta och hälsade på Emma och hennes bustroll Noah & Tuva. (Bilder kommer förhoppningsvis.. eller hur Emma?=Þ) Alva och Noah härjade konstant men kom väldigt bra överens. Alva somnade i bilen rätt snabbt och var utvilad till dagisfesten på kvällen. Fast hon var inte det minsta intresserad av festen.. hon minglade mest omkring. Ibland satt hon i längst ner på trappen och tittade på det uppträdandet hon skulle vara med på=)

Idag kom Filippa och Colin på besök. Det är toklänge sen F och A träffades men de lekte som om de aldrig varit ifrån varandra. Elin spanade in Colin men han åt mest hela tiden=)

   Elin & Colin                        Hela gänget


Filippa skrämde Alva med hemska grimaser men blev snabbt sig själv igen.. puh=)

Uppdatera mera

Hoppsan.. lovade ju att hojta till när det uppdaterades i den andra bloggen som är avsedd för mina projekt. Sååå.. jag gör väl det nu istället=) Välkommen

RSS 2.0