Gullgurka=)

Kan ju inte hålla mig från att visa denna bild som brorsan tagit på Elin i helgen så därför bryter jag det jag skrev i förra inlägget om att jag inte skulle återkomma i bloggen på ett tag (sitter vid gammdatorn nu) Tänkte ju vänta med det här tills alla bilderna ha kommit men det gick inte=) Väntar med spänning på resten av bilderna=)


http://www.storfot.net/
Viruz?=(

Efter en helg på Plaza hotell i Umeå så längtade jag hem efter datorn.
När jag logga in på msn fick jag några underliga mess från ur kontaktlistan. Hux flux var jag beskylld från höger och vänster om att jag skickade virus till dom.. inte mitt fel eller min mening.

Har jag tur får jag hjälp med att formatera/återställa datafaanskapet imorrn.
Ha inte tid eller lust med nått sånt..

Så sorry alla msn-vännerz..nu ska ja stänga ner skiten och tänker inte blogga eller maila förrns allt är i ordning.. "i rena tjurdda"!!

Höjdpunkter & livskvalité

Dagens höjdpunkt som mammaledig 2-barnsmor har blivit att spänt vänta in att postbilen försöker ta sig fram till postlådan. Att det mestadels består av reklam eller räkningar gör egentligen inte så mycket men det är ju roligt om det dimper ner nån klädkatalog som man får ångest utav pga man inte vet vilken strorlek man har till sommaren efter en graviditet??!

En annan trevlig grej som plötsligt blivit heligt är handlingen!! Att strosa omkring utan barn inne på konsum och jämföra priser, olika märken, fundera ut vad man kan tänkas vilja äta under de kommande dagarna, peta å undersöka på frukt & grönt avdelningen, hitta på nya recept bland frysdiskarna eller frossa i blöjhyllorna. Har man riktigt tur har man fått med sig en påse pantflaskor som man omsorgsfullt och nogrannt kan återvinna för att få tiden att gå. Ett hett tips är söndagsefm. Då är dom flesta bakis och inga barnskrik hörs för brödet på en affär är oftast dåligt då så få barnfamiljer shoppar inte då.

Sen när man kommer hem så hoppar och studsar 3 familjemedlemmar av lycka. (3:an studsar inte än)
1:an är lycklig pga att hon saknat sin mamma den timma det tog att handla lite mjölk och blöjor
2:an är lycklig pga det eviga tjatet från 1:an om vart mamma är, gått över.
3:an skriker av lycka för att mammamjölken just klev innan för tröskeln.

Till helgen ska jag dock få uppleva något utanför konsums dörrar. Vi ska på bo på Plaza hotell i Umeå hela famlijen=) Blir kanske inte så mycket vila men jag får göra något annat iaf=)

Guldklimp & blomster

Jag har ju glömt att blogga om en tavla jag målade för ca 1 år sen.. om det nu inte va ännu längre sen. Kan hända att jag redan har visat den.. men nu har den förändrats!! När jag gjorde "tavlan" (om man nu kan kalla den det") så var dom 8 st i familjen. Av nån underlig anledning lämnade jag ett litet mellanrum mellan det som ska föreställa den ena föräldern och en av alla indianerna. Medvetet eller ej det har jag idag ingen aning om.. men jag poängterade för "modellfamiljen" att det fanns plats för fler i familjen.. på tavlan alltså å så blev det till slut=) Grattis igen.. vi väntar med spänning!!

Blir lite glad när jag springer på den där tavlan lite då & då i min pysselskrubb nu när jag har förändrat den. För h*n måste ju vara en liten guldklimp och alldeles speciell som lyckades bli till.. när den egentligen inte skulle kunna bli det=) Därför blev h*n mer utmärkande än de andra.. fast lika betydelsefull som de andra.

Klicka på bilderna för större format

I fredags fick jag för övrigt en blomma av Per. Han tyckte jag behövde lite uppskattning nu när jag kämpar å sliter för att få det här med amning, sömn, barn å hela paketet som det innebär att få tillökning, att gå runt. Oooh yes i really doooo!!!


Nostalgisk & sentimental

Om ca 2 månader är det 30 år sen jag låg i den här vaggan själv. Vaggan som min farfar gjorde till mig, sitt första barnbarn och till kommande barnbarn. Vad jag vet har alla mina kusiner snarkat i den där trälådan=) Alva blev första barnbarns barnet och nu sussar Elin där. Om några veckor är det dags att lämna vidare vaggan till min kusin som ska kalva till sommarn, riktigt roligt att ni fortsätter traditionen Celina=) Alva & Elin får sin första 3-männing. Det enda tråkiga är att farfar aldrig fick vara med och se hur vi förvaltar hans verk och att få höra både mina och Celinas ord (vid olika tillfällen såklart) när vi släppt lös nyheten om den väntande bäbisen för farmor:
"- Joo, jag tänkte höra om vi kunde få låna vaggan om några månader?"
Då hade man velat att farfar varit med.. iaf  jag. 


Här är jag 14 dagar. Sängkläderna används fortfarande och är i fint skick.


Elin 2 veckor 5 dagar. Lite smått förbannad=)


Klicka på bilderna för större format


Konstaterar..

Ät inte knäckebröd när lillknodd´n sitter i bärselen samtidigt. Det kan inte vara så mysigt med någon annans smulor på huvudet eller innanför tröjan.. iaf inte hårdbrödssmulor.

Låååångsamt

Efter att källar renoveringen som vanligt gjort en tvärnit (den här gången var det Elin som kom ut på den planerade renoveringsdagen) så kom det igång igårkväll igen. Pappa & Per kunde lägga halva rummets golv innan det tog stopp igen. Skiffret som ska vara under kaminen måste nämligen läggas dit först innan de kan fortsätta med golvet.. å skiffret.. ja det fanns ju såklart inte hemma i butiken så det får vi hem på torsdag. Bajs!!

Klicka på bilderna för större format

Uppiggande

Mitt i Alvas magsjuka (som redan verkar gått över?) dimper det in en present eller vad man nu kan kalla det. Sorgligt nog var det inte till mig å det va egentligen inget jag skulle ha önskat mig.. men jag lär ha användning av den varma somardagar då man vill ha en kall öl. ÅÅÅÅÅHH.. ÖÖÖÖL!!! =) Hur som helst så är gratis gott och det gör inget att sambon släpar hem roliga å onödiga prylar.. dagarna som hemmamamma är inte så spännande för tillfället så det mesta förgyller min vardag numera. Dock inte sömnlösa nätter och en magsjuk dotter. Hoppas på förändring snarast. Klurar på en hårfärgning och klippkort på solariet så man inte skrämmer ihjäl nån pensionär på konsum när man köper upp deras blöjlager.

Äckligt!!

Bajs är brunt (oftast).. varför är då toaborsten vit?
Är det bara IKEA som har förstått att det man inte ser mår man inte dåligt över, och tillverkat en med svart borste?!

Jag är mammaledig på riktigt nu när Per har börjat jobba och då har man tid att spekulera..

Gravid/ogravid

Idag har det gått 1 vecka sen man låg där å skrek det värsta skriket jag nånsin fått ur mig. Per trodde på fullaste allvar att han skulle förlora mig där på plats. Tur det var över relativt fort. Veckan som gått har varit intensiv och allmänt påfrestande.
Först har Alva haft det jobbigt med att lillsyrran kom innanför tröskeln. Hon har verkligen visat sina sämsta sidor. Vi har gulligullat och överöst med beröm men det har inte räckt hela vägen. När jag ammade och Per tog reda på disken så försvann Alva iväg. Per hittade henne naken på skötbordet där hon kommit över Alcogel som vi använt för att rengöra runt Elins navel. Hon hade provsmakat och Per ringde akuten för att kolla om det var allvarligt eller ej. Högljudda utbrott och ren jävelskap har varit vardagsmat. Men det verkar lugna ner sig nu *peppar peppar*

Sen har jag haft spöken i luvan sen jag kom hem. Har inte riktigt accepterat att allt hänt så fort. Ena stunden kan jag inte bära tvättkorgen för jag är ju gravid och det är Pers syssla. I nästa stund träffar jag på nått nytvättat mammaplagg som hänger på tork här och där. Blir lite ledsen och saknar magen som jag aldrig hann säga "hejdå" till. Jag hann ju inte ens knäppa kort på magen på BB för det gick så fort och jag kunde inte stå upp när jag kom på det pga smärtan. Egentligen inte så viktigt men eftersom jag gjorde det när jag fick Alva hade det varit roligt att kunna jämföra bilderna. Ja man är ju bra underlig egentligen för dagarna innan förlossningen gnall jag om att det var onödigt att knodden var kvar i magen.. den var ju ändå färdig!! Men det ska väl alltid gnällas om nått antar jag..  

I detta dystra inlägg så slänger in en bild på Elin för att släta över det patetiska.

Klicka på bilden för större format

Elin-bilder=)

Uppdaterar med lite Elin bilder idag. Text är egentligen ganska onödigt..

Klicka på bilderna för större format

Välkommen till oss Elin!!

Nu är hon äntligen här vår lilla Elin!!
Den 28/2 14:48 kikade hon ut. 2975 g och 49 cm.
Jag hade nog inte så fel i mina datumberäkningar ändå. Jag fick det dessutom bekräftat av barnmorskan som studerade moderkakan efter födseln. Hon konstaterade genom 2 "infarkter" i moderkakan att Elin hade gått fulla graviditetstiden ut och inte fram till 38+3 enligt ultraljudet=)

I 2 dar har jag och Elin ägnat oss åt sömnbrist och bröstvårtsmisshandel på BB så man känner sig en smula mosig men toknöjd över att äntligen få vara hemma igen hos Per & Alva. Kom hem runt halv 5 idag och har hunnit käka fulmat, tagit emot lite besök och fina presenter. Nu återstår kvällsmackan, packa upp, bädda ner Elin i en säng som inte finns här än och prova att skita för första gången efter förlossningen=)

Uppdaterar med bilder imorrn när jag vet vart jag är nånstans..

RSS 2.0