En härlig dag

Idag har vi varit i stugan och kollijoxat lite=) Båten är i plurret, övervåningen stylad, pappas hund är badad och barna är nöjda... njuuuut=)


Tjurskalle

Jag blir så förbannad!! Jag är totalt värdelös på att sy. (fast jag egentligen inte är det) Jag vill så hemskt gärna kunna det för jag har så fina tyger och så många ideér (ovanligt va?). Visst har jag lärt mig själv en hel del och jag blir bättre å bättre men ett litet felstygn å jag blir tokig och tycker att jag är värdelös. Har en tendens att läsa mönsterbeskrivningen för fort och sen kör jag rally på symaskinen=)  Gjorde ett par byxor till Alva ikväll å jag kan inte annat än skratta åt spektaklet. Men tränar jag inte så kan jag ju lika gärna lägga ner. Dom blir nog pyjamasbyxor till henne istället=) Jag fick ju iaf så lov att sy klart byxorna så hon kan testa dom imorrn och så jag vet om de behöver modifieras. Blir inge bildbevis den här gången.. orkar inte lyfta arsle från soffan och utföra det. Nya sytag imorrn..

Titt va katta släpa in..

.. nja eller åtminstone så var det ungefär lika lite värt. Den lille gula tjocke faan försöker verkligen stup i ett att komma in i detta hus!! "Nalle puhs babyklubb".. yeah right!! Det kan du fetglömma!! Barnsoldater värvas åxå i tidig ålder. Jag vet att du är ond. O N D!!! Ta på´re ett par byxor å försvinn!!

Klicka INTE på bilden för då måste du se han i ett större format

Ny blogg

Nä nu jädrar får det va färdig gnällt på ett tag!!!
Om det mot förmodan skulle finnas någon stackare som fortfarande läser här (det ser jag ju iofs att det gör i statistiken) men bara är intresserad utav mina projekt så har jag nu bestämt mig för att samla dom i en annan blogg. Då blir det mer överskådligt vad jag har gjort osv. Jag kan slänga in en liten rad här för att påminna om att den har blivit uppdaterad. Förvänta er inte att det ska ske allt för ofta=) 

Välkommen till Pysselskrubben=)

HILFE!!

Men ring psyket åt mig.. nu är Elin sjuk!!! Kan man ha RS-virus 2 ggr?

Nya tider

Jahapp.. då ha man lämnat ungdomen bakom sig.. ska bara försöka komma på fördelarna med 30 strecket så känns det bättre. Tack allihopa för alla presenter, besök, mail och blogginlägg.

Jag fick en present från släktingarna där ovan på min födelsedag.. himlen öppnade sig och det bara vräkte ner hagel.. stora som mindre flörtkulor!! Är det 30 årskalas så ska det firas ordentligt=) Alva blev arg för att dom studsade på hennes studsmatta utan att fråga om lov=)

klicka på bilderna för större format

GRATTIS TILL 30 TAGGAR´N=Þ

HURRA HURRA HURRA TILL MIG!!!

MAN BLIR INTE ÄLDRE ÄN VAD MAN GÖR SIG TILL=Þ

påfyllningen är uppdaterad

- Hej igen!!
V: - ööh, hej?
- Jag glömde meddela att jag ordinerade lite halsfluss till Alva också.
V: - Jaha.. men vad bra. Hoppas den blir ordentligt jävla dryg. 
- Det blir nog inga problem, jag ser till att febern håller sig stadigt runt 40 grader.
V: - 1000 tack, du är en ängel!!


Njutningsbar synkning

Sambon är borta 3 dygn genom jobbet och huset måste saneras då någon promt ska fylla 30 år imorrn. Lika länge som Elin funnits utanför kroppen lika länge har jag inte sovit mer än 3-4 timmar/natt. Jag funderar på hur otroligt vackert och synkat saker och ting kan vara.. samtidigt.

Inatt
Alva har 40 graders feber och vill inte ta tempen/alvedon - Elin får inte upp sina onda rapar och gallskriker.

Alva vägrar vatten/välling/vätskeersättning - Elin är vrålhungrig och det tar evigheter att få det kokheta vattnet att svalna till ersättningen (glöm amningen för den ha glömt mig)

Alva vill, men får inte sova(sjukv. rådgiv. vill att jag har henne under uppsikt en liten stund) - Elin VILL INTE SOVA.  

Alva sover - Elin sover - mamma sover.
Telefonen ringer..

Hade det inte vare för det underbara ansvaret (nää, jag är inte ironisk) man har med 2 barn så hade jag tagit ölpumpen och vindunkarna som är inhandlade till "30 årsfesten" (eller va faan det blir  ju inte ens en festjävel) under armen och gått å dränkt mig.. i alkoholen.  

Jag känner.. att jag lever.. och 30-strecket närmar sig.
(Tack igen Malin för langningen av alvedon/ipren/vätskeersättningen å besöket)

Påfyllning

V: - Jaha.. nu så är vattkopporna slut. 
- Då föreslår jag lite natthosta och hög feber på dagen.
V: - Ok, något annat?
- Jaaa.. varför inte låta henne spy på din kusins fina barnrumsmatta?
V: - Ja men då gör vi så. Inget mer sen va?
- Nä jag tror det få räcka så för den här gången. Välkommen åter.
V: - Tack, vi ses.. antar jag.

Rastad vattkoppa

Vår lilla vattkoppa är rastlös, uttråkad och allmänt less på att va hemma med mig och Elin. Så idag gav vi oss iväg på en promenad med lite händelser efter vägen. Först ett stopp på morbor Kevins skola för att härja på skolans lekpark och sen en pratstund med hästarna som bor en liten bit ifrån oss. Efter det gick hon motvilligt hem för att testa nycykeln vi köpte av Emma förra året, det gick inge vidare då pedalerna och Alva inte är synkade. Sen kom morbror Kevin hem från skolan med Emil så då måste hon ju självklart hänga me storpojka och lära sig av deras påhitt. Det var inte det lättaste att få in henne men en mutning med festis och kakor gjorde det en smula lättare=)

Sen inspekterade jag hennes kropp i jakt på koppor som inte torkat. Hittade inga och därmed fick hon klartecken från dagis imorgon.. ÄNTLIGEN säger både jag och Alva=)


Klicka på bilderna för större format

Projektpanik!!

Projektgenerna jag har ärvt är frustrerade. Jag har målat övervåningen i stugan 1 varv.. minst 1 varv till behövs. Jag vill bara dit å måla medan jag blåser ur hjärnan med för hög musik.. men då måste Elin stanna hemma.
- Hmm... du lillgumman.. är det ok om mamma försvinner iväg till stugan en liten stund så kan du sitta här och beundra ditt gym en liten stund? Inte de nä..

Spana in mörkret             Nu bli de ljust & vackert
Målarverkstan har varit obesökt väääldigt länge nu. Håller på med en ny tavla som ska höra ihop med en annan tavla jag gjort förrut. Vet inte vad det blir av skiten men jag är väldigt nyfiken på att ta reda på det.

En skiss för tillfället
Syavdelningen är väl den plats som är minst dammig men ändå inte tillräckligt välbesökt. Fiska hem en tokbra sybok från tradera idag.. tryckt på det fina året 1979=) Vanligtvis får man inte tag i en sån under 300 spegons.. men jag lyckades hitta en för ca hälften och jag behövde inte ens va med om nån budgivning!! När jag bläddrat i den en stund förstod jag varför. Hur kunde de andra Traderasurfarna veta att det var en kedjerökare som sålde boken när det inte ens stod i annonsen? Aja.. den få sova ute ett tag så jag slipper ha rökfingrar.. för den är bra. Oh yes!!

Utöver detta har jag MASSOR av projekt i alla olika hörn. En kökssoffa till stugan ska slipas och lackas, bygga om dasset, hallen ska tapetseras om och få en rejäl makeover, flera olika skåp och byråer ska få ny färg och nya användningsområden, golv ska läggas på stugans övervåning samt försöka pressa upp stora möbler uppför en minimal trappa, källaren står mest och trampar då vår hjälpreda (pappa) har fattat tycke för våra stugrenoveringar istället=) Osv osv. Men det är så här det ska va. Jag mår bra av att kunna välja projekt efter humör, årstid, ekonomi eller tid. Mardrömmen vore om jag inte hade nått projekt alls att planera, börja på, fundera, göra om och förhoppningsvis slutföra=) Många anser att jag aldrig slutför allt.. men den dagen jag inte längre finns är den dagen jag inte slutför det jag påbörjat!!

Vissen

Nu börjar dom små vattkopporna försvinna och dom stora torkar ihop. Den här våren har inte varit frisk å jag känner mig en smula slut. Jag känner mig stundtals som dom små blommorna jag fick av Alva för någon vecka sen som jag råkade glömma ute över natten.. det gick inte att rädda dom när dom väl kom in. "- de gö inge mamma, plocka mera" sa Alva.
 

Malin jag hoppas vi kan genomföra vår plan till hösten för det skulle vi verkligen behöva.. nu bokar vi biljetter tycker jag=)

Thailändsk prickig korv

Precis som jag skrev för ett tag sen så tackade Alva ja till vattkoppornas inbjudan så nu blir det dagisledigt åtminstone 1 vecka till att börja med. Det syns inte så himla mycket i ansiktet än men kroppen är det dessto mera på men såna bilder kan man ju tydligen inte visa på nätet. Håller tummarna för att Elin inte åker dit nu bara, tycker hon haft det tillräckligt med sitt RSvirus som hon inte riktigt tillfrisknat ifrån.

Igår lyckades jag få på Alva klänningen hon fick av Lotta när hon va i Thailand strax innan jul. Tänkte att hon skulle va fin när Malin fyllde 30. Alva gillade klänningen jättemycket helt plötsligt så vi hade svårt att få av henne den när det var dags för pyjamas. Vi kanske kör en klänningrepris imorrn när vi ska till Malin igen.


Klicka på bilderna för större format

GRATTIS MALIN=)

Idag fyller grannkärringen å barndomskompisen 30 år!!! HOHOHO.. Vilken gammhäck!!=)
Om 13 dar är det min tur.. *host*=) Megagrattis till dig iaf.. nu få vi planera för vår lilla plan till hösten snart=)
*mjuken* 

Fest?

Håller på att bli tokig på att inte veta hur det ska bli om 2 veckor då jag fyller 30 år. Jag blir ju i princip snuvad på min efterlängtade 30årsfest eftersom man har en liten 3 månaders Elin då som behöver lite mammamjölk. Känns skumt å ha partajet om några månader åxå.. då kan ja lika gärna ge faan för sååå himla viktigt är det egentligen inte. Det känns bara som att ett partaj hade lättat upp stämningen en smula när det ha vare en tung vår. Lite partajigt kommer det väl ändå bli.. frågan är bara när, var & hur det ska gå till. Har ju så satans litet hus att jag knappt få plats me 2 familjer med ungar å sen är det ju fullt hus. Jag har ju en hel tomtearmé av släktingar å vänner.. så kan ja få nå förslag på hur jag ska göra.. tack? Ja få väl sikta in mig på 40 årsfesten istället..

Jag känner mig som den lille rackaren i Ice Age-filmerna som aldrig kommer åt sin nöt eller vad det nu är..ekollon? Hittade min favoritöl sorgligt svåråtkomligt för ett tag sen.

Grattis Emma!

Idag fyller Emma 6 år. Stortjejen!! Hon fick lite pärlor och Hello Kitty prylar som hon tycker så mycket om. Passade även på att sy en liten väska till henne som hon få va testpilot till=) Väskan är en storlek större än den gröna jag gjorde för några veckor sen men en storlek mindre än Alvas formel 1 väska. Hoppas den kommer till användning.

Klicka på bilden för större format

Märkligt..

Med ett (1) kg mindre sen sist jag använda byxorna, så fungerar dom mindre bra numera.
Byxorna, modell hög midja med 4 knappar, vill inte hålla alla knappar stängda samtidigt.. mycket märkligt.
Jag tolkar detta som att det är bättre att jag tar en macka till.. eller?=)

Stugisch

I helgen har vi bland annat varit i stugan över dagen 2 dar i rad. Vi har fått rätt mycket gjort men inte så mycket som jag skulle vilja=) Man blir ju lite bromsad utav Elins ständiga hunger och Alvas påhitt. Igår spika pappa & Per dit ett staket som stått lutat mot pappas garage i några månader. När man har vatten precis inpå stugknuten så krävs det ett staket och detta kändes stabilare än den förra lösningen.

Idag var det meningen att dom skulle borra ett hål i köksgolvet under diskbänken för in/utgående sjövatten men det slutade med att de lagade Alvas kiosktak och dessutom flyttade den till andra sidan tomten.. av nån anledning. Men innan de hann göra det lekte Alva & Titus "Kom å kök" i kiosken som det heter enligt henne=) Titus satt där så fint och blev erbjuden att köpa både gatkritor och träbitar. Nu fattas det bara att morbror Nicklas fixar en löpsedel och en glassaffisch till framsidan så är kiosken redo för sommarsäsongen=)

Själv hann jag bara kapa ner några kvistar och pöa på med lite krimskrams som ska dekorera pläjzet. Men nästa gång är det nog min tur att få jobba lite, övervåningen är rensad så nu kan vi börja måla där=)   

För att jag kan..

Att vara mamma är en konst. Stannar du upp och funderar så märker du att du inte är samma person som förr. Dina värderingar och prioriteringar förändras samma sekund du blir mamma. Jaja.. jag vet att det är speciellt att va pappa åxå men det ska inte handla om er nu. Tänk bara på allt du kan göra nu som du inte kunde förr. För att detta inte ska bli ett för långt inlägg *ler* så koncentrerar jag mig på nått ni karlar saknar - simultankapacitet på hög nivå. Ej sagt att detta är bra att kunna, snarare  tvärtom.. grejen är ATT vi kan det.

* Häromdagen när jag gick hem från stan kom jag på mig själv med att prata i mobilen, äta glass, försöka styra vagnen samtidigt som jag försöker få på en 3 åring hennes fingervantar!! Bara att få på fingervantarna kräver en manual i sig när hon spretar å har sig med sina små fingrar. För helvete kvinna.. njut av solen och promenaden och släpp allt utom vagnen!!
Jag gör allt i bara farten.. för att jag kan..

* Allt för ofta har jag lillknodd´n i armarna för att få upp hennes rapar samtidigt som jag betalar räkningarna vid datorn, äter några kvällsmackor(allt för många) och pratar i telefon.. såklart. Återigen.. släpp allt utom barnet kvinna, du hinner med allt ändå!!
Jag gör allt i bara farten.. för att jag kan..

Nästa projekt borde väl vara att skita och amma samtidigt som jag borstar tänderna??! Jag har inte kommit på hur jag ska hålla henne medan jag torkar mig så jag avstår från den tanken.. vilken jag läst om på familjeliv.se. Nog för att jag är konstig.. men såå konstig är jag inte!!

Ett annat uppvaknande som mamma är att all den glanz & glöd man förr (förhoppningsvis) trodde sig utstråla märkbart är förintad. Skulle man mot förmodan ta sig iväg till solariet somnar man pga sömnbrist i värmen eller tystnaden som uppstår när de stänger stället.

I hemmet får prylar helt nya användningsområden. Från barskåpet har drinkpinnarna knatat iväg till översta kökslådan och rör nu om i vällingflaskan istället. Snapsglasen har numera bara kokat kranvatten i sig som används till att badda geggiga ögon med.
Ordet ölpump har ersatts av bröstpump..
 
Att vara förälder är en konst. Men det är helt klart värt det. För att jag kan..

RSS 2.0