236 dagar

Längre än så kunde inte morfar vara ifrån mormor. Beskedet som kom igårkväll var väntat men lika ledsamt ändå. En sak som defenitivt kommer leva kvar efter dig mormor är din envishet (eller om man vill kalla det tjurighet?). Jag ärvde den och det är rätt tydligt att även mina barn har ärvt samma egenskap=) Men det är en styrka och en bra egenskap enligt mig.

Min mormor var cool. Hon tyckte om att dansa macarena så jag hoppas hon gör det nu hela dagarna även fast morfar hellre tyckte om "en rejäl tryckare" som han brukade säga=)

Lusse(s)katten

Måste bara få visa Alvas fina lussebulle som hon bakade hos sin faster/gudmor i helgen. Alva valde att göra en russingömma i bulldegen och trycka ner degen i en pepparkaksform.. en "lusseskatt" som hon döpte den till.. det är ju ändå en liten skattgömma=) Direkt inspirerad utav pepparkaksbaket några minuter innan med användandet av formar. Bulle som bulle.. ner i magen kommer dom ändå=)

Pepparkaksbak + gömmer russin i degen och kavlar över=) = 
Klicka på bilderna för större format


Update

Alltså.. glöm inte bort mitt föregående inlägg.. vill gärna ha svar. Tänkte bara meddela att jag uppdaterat pysselskrubben.

Snuttepluttenutt

Jag är väl inte direkt känd för att klä barnen snuttigt rosa och gölligölligt. Men så hittade jag en klänning jag själv hade när jag var i Elins ålder. Samma dag kom det ett reklamblad från polarn och pyret och där fanns en liknande klänning till Alva. Min fråga är nu om det skulle bli allt för pråligt och övergulligt med den här kombinationen på ett julkort?

Jag tänker så här:
* Ibland kan man väl få "spöka ut" barnen med något övergulligt.. eller i mitt fall.. för EN gångs skull!!
* Pop-klänningen är inte den finaste jag sett men tillfället är rätt komiskt med tanke på att min lilla klänning är modern igen.. samt att de ger ett väldigt juligt intryck på ett julkort.
* 375:- ( har visserligen rabattkupong åxå=Þ) för Popklänningen var väl kanske lite smygdyrt.. men Elin kan ju ha den om ca 3 år och sen har Popkläder ett högt andrahands värde på tradera/blocket.
* Om jag inte skulle välja dessa klänningar.. vad ska ja ta då?

Brorsan ska fota de små kommandororna när vi ska till Umeå om 2 veckor så jag måste veta vad de ska ha på sig. Vad tycker ni.. ÄRLIGT!!

Pop klänning                    Klänning 1979
 
Klicka på bilderna för större format


Grå vardag

Bloggtorkan har smittat mig. Trots att det händer massor finner jag inga ord att förklara med. Glädje från 80 årskalas blandat med sorglig orättvisa när någon ung dör för tidigt och oro för de nära & kära som inte mår bra, gör att jag inte är på hugget. Jag måste sysselsätta mig för jag blir för rastlös. Fast vädret gör att man hellre stannar hemma. Trist. Mycket trist.    

Ett tips i höstmörkret är www.Bloglovin.se. Jisses vad jag sparar tid på att ha alla de bloggar jag följer samlade på ett ställe som informerar när de uppdaterats. Ja ja ja.. ja vet.. old news, men när man samlat på sig en drös bloggar som tar en evighet att jobba sig igenom i jakt på uppdatering så uppskattar man den här lösningen.

Imorrn blire kurs som vanligt och sen försvinner Per iväg ut efter vägarna fram till fredag. *suck* jag och småtjejerna blir kvar hemma och myser/brottas omvartannat=)
Må så gott!!

Väckelsemöte

Blev väckt 2 ggr imorse. Först kom sambon in och sa godmorgon, berättade att Alva satt nere och tittade på tecknat (hon har en förmåga att rymma till moffarn när hon blir "ensam") pussade mig på pannan så där som dom gör i reklamen när någon har dålig andedräkt *hrmpf* och sen for han på jobbet. VEM har bra andedräkt på morgonen då efter att ha sovit med öppen mun hela natten och ev dregglat lite på kudden? Inte ens kungen skulle ja tro. Fast ja är så sömnsur så jag tycker att pannpussen duger fint=Þ

Lyckades nog somna om 5 min för sen kom Alva upp. Strök mig på kinden och sa
"- godmorron gumman, du är världens bästaste mamma". Vips så va man klarvaken. Hon va så gullig att jag inte kunde hålla mig ifrån att säga "- vad sa du?!" så fick jag höra det igen=) Sen fick vi bli lite sen till dagis.. det gjorde inget för morgonmys med sprattlig Elin och kramig Alva slår det mesta. Svårt att tro att det var samma unge som för några dagar sen sa "- dumma mamma.. du är helt gaaalen"

Stickigt & roligt

Idag har vaccinerat Alva så nu behöver man inte fundera mer på det. Sen blev det en tur till Dollarstore och välja vad hon ville eftersom hon hade varit så duktig. Nu ska vi bara tillbaka om 3 veckor och göra om hela proceduren igen. Tur det finns plåster och tattueringar=)
Kolla vad jag har varit med om idag, plåster och tattuering på samma arm!!Här gjorde dom illa mig
Klicka på bilderna för större format


Mycket & lite till..

Det är aldrig roligt när Per åker iväg för att jobba borta några dagar så därför ignorerar jag och glömmer avsiktligt bort att han ska åka. Men han åker ju ändå även om jag försöker förtränga det. Självklart ska mycket hända när han är borta.. fast å andra sidan är det ju ingen annan än jag själv som gör att det blir lite hektiskt.

Som ikväll tex: jag hade kunnat välja att inte närvara på den där kursen men jag vill ju så gärna ha full närvaro och lära mig så mycket jag bara kan. Ingen barnvakt som hade tid fanns men så ställde Marie upp och såg efter mina ligister. Elin hade sovit i 5 timmar i sträck, vilket är rekord dagtid, och Alva hade lagomt mycket spring i benen efter att ha tråkat omkring hela dagen, så hon fick 2 vildar extra att ta hand om. TUSEN TACK IGEN!!=)

Kastade mig iväg från kursen, packa ihop kidsen och sen hem(Alva var t.o.m nybadad *lyx*), Dunka i dom varsin vällingflaska å hopp i säng för 2 trötta tjejer. Medans kokade té vattnet och jag hann rafsa undan det värsta innan båda tjejerna hade somnat. prick 21.00 satt jag i soffan med min stora dooner-té-kopp och pyjamasbyxor för att få se Desperate housewifes. I pausen har jag skrivit detta blogginlägg, ibland t.o.m tittat på tv´n och skrivit samtidigt eftersom jag inte behöver titta på tangenterna. Inte för att jag hade bråttomt eller var stressad.. mest bara för att jag kan så då fortsätter man skriva trots att reklamen just tog slut. Den arbetsgivare som tvivlar på att anställa en småbarnsförälder borde tänka till.. inse hur fruktansvärt flexibel man blir!!!

Varför gör man så egentligen? Gör flera saker samtidigt och yrar omkring som en shopaholic på Ullared(jo, jag såg Ullared-dokumentären igår) visst man får ju mycket gjort.. men hur avslappnad känner jag mig nu? Kommer bli svårt att somna ikväll, har för många ideér som snurrar i luvan åxå utöver detta.

Per kommer hem imorgonkväll men det hjälper ju inte mig på torsd förmiddag. Elin har babysim 10.15-10-45. På en kvart ska jag hinna ta mig upp ur bassängen och duscha/klä på mig själv och Elin för att hinna hämta Alva på dagis kl. 11. Efter babysimmet är Elin vrålhungrig och trött men Alva ska ju vaccinera sig 11.20!! Så det är bara att hoppas att Alva studsar i ytterkläderna och flyger reaplan till bvc. Det är ju inte direkt så att man kan locka med en stor fet spruta i armen. Förhoppningsvis kommer morsan och tar hand om Elin efter babysimmet så allt blir lite smidigare.. förhoppningsvis!! 


Mera projekt

Ytterligare ett projekt avklarat i Pysselskrubben=)


Upp å nicka - sockerdricka

Jaha.. då börjar man att dra upp tempot i stressmässigt redan nu. Per åker iväg för att jobba borta i 3 dygn. Kvar här hemma är:

Barn #1: 3-årstrotsig tjej med svårigheter att klä sig, äta, befinna sig i närheten av pyjamasen, va tystare när lillasyster sover, vara glad vid dagishämtning, prata i normal samtalston, använda andra ord än "vill inte, kan inte, kan själv, dumma mamma osv. Ser ut att vara snäll och oskyldig men har i själva verket ett jäääävla humör just nu. Ger dock en puss på morgonen och ett glatt "go morron mamma, sovä gott?". *Uppskattas*

Barn #2: Överrörlig 8 månaders tjej som trots sitt tokglada humör har börjat gnälla(mest kvällstid) pga tänder? Accepterar inte att man lägger henne på mage/rygg under gymmet, en längre stund än 5 min i gåstolen/matstolen. Däremot åker hon gärna vagn hela dagen.. om hon får sitta upp och titta omkring. Äter inte burkmat, mosad banan eller annat som äts med sked. Dricker gärna vatten.. själv.

Å jag då.. jag har en massa som ska göras. Jo jag har bla den där kursen som jag fortfarande skulle vilja ha 100% närvaro på, på tisdag. Var finns alla barnvakter? Dessutom sänds båda favoritprogrammen den kvällen. Borde få mammapriset om jag lyckas ta mig till kursen, få båda att somna innan tv börjar + ha stora te-koppen i händerna=) Förberedelse är verkligen A och O dom här dagarna då man har (visserligen bara) 2 terrorister hemma själv, men ska det nån gång köra ihop sig så är det då Per är borta. Vilket påminner mig att ta fram morgondagens hemlagade middag ur frysen=)

Håller tummarna att dessa 3 tjejer njuter av varandras sällskap de här dagarna och är glada och harmoniska=Þ

RSS 2.0