Måla vitt eller flytta!!

Vi har så fruktansvärt mycke saker som befinner sig på platser dom inte ska befinna sig på.
När vi tömde Pers föräldrahem i "Slå" tog vi med en massa möbler till "Tottebo" (pappas grann-extra-hus som han köpte för hunka.) Möblerna tar upp en vanligt stort vardagsrum och tanken är att de ska portioneras ut på sina redan bestämda platser här hemma och i stugan. Kruxet sitter i vitfärgen.. å Alva.. å Per.

Det är ingen idé att flytta möblerna till stugan nu för där ska det målas vitt i 2 rum först. För att det ska lyckas måste vi fixa barnvakt x antal dagar för Alva kan man inte ha mitt upp i allt.. speciellt inte i stugan där vi har stugan 1 meter från vattnet!! Sen måste ja sparka igång Pessimist Per åxå på nått vis=) Fast att fixa i stugan verkar vara mer poppis än här hemma. *peppar peppar*

Tog ett varv i källaren nyss för att se om jag kunde hitta något påbörjat projekt. Blev direkt avtänd på alla prylar å pinaler som tar upp hela källaren. Där ska vi ju inreda ett extra mysrum med bastu, kamin å storTV.. men det bara svämmar över av grejs som måste vänta på ATT DET SKA MÅLAS VITT I STUGAN!!!!!!

Jag tror jag flyttar.. speciellt nu när grannbarna väckte Alvis som sov i vagnen *grrrr*

Ny tavla igen

Vet inte vad jag tycker om den.. lägger ut en bild här så får ni avgöra..
får jag inga inlägg målar jag över den=) Let me know!!!!

Målade duken svart för att jag kände för att ha den grunden att jobba med. Kom sen på att jag hade en ny metallicgrön färg som jag inte hunnit testa men visste inte vad jag skulle måla. Samtidigt spelades Lenny Krawitz - Fly away från datorn.. hux flux satt det 2 fjärilar där men tillhörande text=)

Har lite andra ideér på hur den inte ska så fjantig ut.. lite"brutalare"=)
image42

Borta bra..

Nu har vi kommit hem från Umeå.
Lyckades dra på mig en parkeringsböter, rejäl förkylning och ännu mera ångest över att man inte har den rätta size`n än. Hur roligt är det att handla kläder nu? Ett ynka kg ha försvunnit.. men det kanske bara är tillfälligt??!

Alva har nog haft det bra i helgen. Lotta gjorde god mat till henne, hon har lekt i en ny lekpark, käkat glass, myst med den stolta morbrorn/gudfadern och busat med en tjock katt. Sedan fick hon en present av pappsen när han kom hem från Tyskland på söndkväll.

Idag är jag hemma från jobbet pga förkylningen men kan inte slappna av och tillåta mig själv att vara sjuk. Det finns ju så mycket som man kan göra här hemma. Nu är tex Alvas myshörna klar bortsett från belysningen.
                
Klicka på bilderna för större storlek

En aktiv dag

Idag har jag och Alva varit lediga. Men det har varit en aktiv dag. Vi har hunnit med cykelpremiär, promenad, gungning, lek i leran, bad i simhallen med russinfika efteråt, studiebesök på mamma Veras jobb och ett moffarn-besök. Jag är helt knäckt. Alva åxå. Meningen är att jag ska passa på att packa nu inför Alvas och mitt äventyr i Umeå i helgen.. men jag är fastvuxen i soffan med datorn i knät och dricker ljummen O´boy i en Fraggelmugg=)

                         
Klicka på bilderna för större format



Frukost för en, tack!

Helt otroligt men sant. Jag har nyss slungat i mig frukost heeeelt själv. Minns inte sist nått sånt hände. Jag brukar oftast ha en sambo som plockar undan allt jag tagit fram innan jag har fikat klart eller så läser han tidningen otroligt långsamt. Allt för ofta har jag åxå en liten varelse med en vilja av stål som bestämt sig för att vi ska dela stol och läsa tidning tillsammans.. å sen äter hon upp alla mina mackor.

Men nu är det alldeles tyst i huset. Sambon å pyret sover. Det va bara att fånga tillfället.

Vi var på 30-års partaj igår. Richi blev nog hemskt nöjd över sina neonrosa foppatofflor med tillhörande attiraljer som blommor å annat krussedull på=) Han fick iofs lite mer vuxenpresenter av oss men tofflorna hade han så länge vi var där iaf=) Vi sniglade hem runt 22 men hamna hos pappa ändå å hux flux va klockan strax före 01.

Ska passa på att greja undan saker man inte vill ha sambo å barn uppmärksamhet på.
Det finns ju lite tvätt att ta hand om.. å en godisskål=)
Godmorgon!

En ny tavla

Ideén har funnits länge och jag vet ju en perfekt familj att avbilda *ler* Det har bara inte funnits den tiden jag vill ha.. eller orken. Men idag tog jag mig ordentligt med egen tid. Först en promenad å sen solarium. När jag kom hem så sov pyret redan och Per jobbade med några tråkiga papper. Jag försvann toksnabbt ner i skrubben=)

Skratta in än!!! Den är inte klar. Ska måla över lite här å där å sen eventuellt avsluta me lite annat grejs.. måste bara lägga den åt sidan å spåna lite på den. Kanske börja på ett nytt projekt så jag har ännu mer att göra=) Såg nu att dom röd/svarta färgerna på gubbarna inte syns så bra.. å inte heller den gråa bakgrunden..den ser bättre ut live=)

Klicka på bilden för full storlek

Du som känner igen antalet ungar i din familj kan ju komma hit å hämta den om du vill ha den. Annars hänger jag upp den i tvättstugan eller målar nått annat på den=) Jag säger som pojkarna på jobbet.. "inga problem"..

Den ofrivillige muslimen

Nu är jag muslim. Mot min vilja. Jag utsattes för en kupp.
Ungdomarna på jobbet tycker att det är roligt när vi uttalar ord på deras språk så igår fick jag säga nått på somaliska. Ja det är väl ännu fler snuskiga ord, tänkte jag. Men hux flux blev det ett jubel och dom förklarade att jag hade accepterat att bli muslim!!
- Men jag äter ju grisrumpa, skrek jag förtvivlat!!
- Oj, vi inte tänka. Du muslim inte? (4 förvånade pojkar tittar med viss besvikelse på mig)
- MAJA, MAJA, MAJA!!!! Skrek jag!! ( Minns inte stavningen.. men det betyder nej på somaliska)

Så nu hoppas jag att jag automatiskt fått konvertera tillbaka till kristendomen..
Fast jag har förklarat för pojkarna att den enda heliga bibeln för mig finns i katalog form och heter pandurohobby och dimper ner i brevlådan då med jämna mellanrum=)

Släkten ä värst

Igår firade vi mormor & morfars bröllopsdag.
Jag började med att trycka in mitt bre arsle i en liten Nissan Micra med 4 andra på väg till morsan för att möta resten av släkten. Vi skålade lite å gav gamlingarna lite presenter å blomster. Sen bar det iväg till restaurangen Björkudden för finmiddag. Morfar bjöd ofta mormor på morsdagsmiddag där gammalt tebax så det var ett självklart val att åka dit. Min farmor & farfar hade sin bröllopsdag där och Per å jag har ävensmåfunderat på samma sak.. nån gång i framtiden=)

När vi kom dit möts vi av en servitör som hälsar oss välkommen men beklagade att vi inte skulle bli serverad någon middag. Det fanns ingen ström i köket. Min moster tände till och sa några väl valda ord. Dom hade ju för böveln kunnat ringa eller maila oss om problemet så vi kunnat boka nån annanstans men dom påstod att dom inte hade varken nr eller mailadress. Det kan ju verka underligt när man haft mailkontakt fram och tillbaka när det har frågats om priser och till slut bokats.

Jaja.. vi for till närmsta restaurang.. Hornöberget. Visst skulle vi få mat där men då måste vi sitta i cafeterian (små runda bord med plats för ca 2-4 pers/bord. Dessutom skulle det komma massvis med folk 30 min senare för stället var abbonerat!! Vi tackade vänligt men bestämt nej till erbjudandet.

Jag såg framför mig hur vi skulle stå finklädd utanför sylos med varsin kebabrulle.. för nu började alla bli ordentligt hungriga å griniga. Men Hotell Kramm kunde ta emot oss trots att dom egentligen också var bokade lite senare på kvällen. När vi kom dit stog det ett dukat bord med vit duk och tända ljus. Maten var nästan klar eftersom vi beställde den innan vi for från Hornö. Guldkant till kocken och servitören som bjöd lilla Victor på glass dessutom=)

Mormor (snart 72 år) firade ordentligt och beställde in en flaska vin. Men insåg snabbt att den skulle hon inte hinna sula i sig. Så hon hällde över det mesta i en 33 cl ölflaska och smög ut med den när skulle åka. VIKTIGT sa hon=)
Hon ställde flaskan i en sko vid framsätet där morfar satt. Morfar (snart 71 år) skakade på huvet och sa att hans fru minsann betedde sig som en raggare=) Mormor tråcklade med bälttet ända till Lunde innan hon gav upp.
- Nä nu skiter jag i det här jävla bältet.. ge mig skovinet!!!

Sen käka vi tårta hos morsan å drack lite glada droppar.
Undra om man kommer uppleva 50 årig bröllopsdag?

Farmorfynd, premiärgrillning och hicka

Idag har jag å Alva hälsat på min farmor. Inte Alvas farmor för hon är i himlen.
Hon hade stickat strumpor till Alva, precis som en gammelfarmor förväntas göra=) Hennes snåla granne hade unnat lilltjejen lite garn till fötter och händer åxå.. helt otroligt!!

Jag har länge spanat på ett somrigt tyg på nätet och funderat på om man inte skulle damma av spektaklet till symaskin som man ärvt efter svärmor och sy till nånting.. bärbart. Nu passade ja på att fråga farmor om hon hade nått gammalt mönster på barnklänningar eller möjligtvis till mig. Farmor sa flera ggr att hon inte minns nått om det och skämtade om att hon måste vara åderförkalkad.. men hon hittade mönster. Från 50-60 talet. Lyckligtvis fanns det ett bra mönster för mig men Alvas klänning måste nog redigeras om isf. Få väl se om det blir något att skratta åt framöver eller om man vågar ta på sig den så kallade klänningen=)

Sen har det varit premiär vid grillen idag. M frågade om det inte var lite för kallt att grilla idag.
- Jo det är det, men det är ju inte jag som står där ute å grillar, svarade jag=) Herregud.. det är ju + 2 grader.. slut å gnäll Per å fortsätt grilla!!

Halvvägs ner i första ölglaset kom fyllehickan. Den kom tidigt idag tänkte jag.
Jag har fortfarande inte blivit av med den..

Fick lite prylar från Panduro idag. Nu ska ja bara försöka natta barnet, sambon och smita ner till pysselskrubben med en till öl.. klockan är 18.24. Skitlätt!!

Nu.. nu jädrar är det vår!!

Idag gick jag en promenad med grannkärringa. Riktigt duktiga var vi.. eller hur Malin?=) först en sväng in på stan å glutta i affärer.. fast jag blev plötsligt för snål. Fast samtidigt behöver jag inte köpa fler byxor. Jag har ju hur många som helst.. det enda jag behöver göra är att bli av med dom där sista fjantiga gravkilona. En skitlätt match som jag av nån underlig anledning ha sköte upp i si så där.. 21 månader!! 

Vi var ute i ca 1½ timme och gick i branta backar så vi inte kunde prata me varann + att jag gick en extra sväng för att Alva skulle somna. Jag avslutade min hurtiga runda med att smälla i mig den sista biten smörgåstårta å drack den sista skvätten coca cola. Men det var vädret och posten som gjorde att jag måste göra så. Inte jag!

Jag fick ju Hus & Hem så då måste man ju få drömma sig bort lite å mysa till det med lite gott=) Jag hittade ett hus jag vill ha. Nu gäller det bara att övertyga sambon om att flytta.. och att den familjen ska överge sitt flera-miljoner-hus för en billig peng. Skitlätt!!

Fick iaf en massa ideér som jag måste testa. Skulle sambon vare här skulle han sucka å fråga om jag gjort klart mina andra tusentals projekt=) Självklart har jag inte det. Projekt är till för att funderas på och avsluta en annan gång.

RSS 2.0