Förkylda karlar = förlossning?

Då har man åter haft P snörvlandes i flera dagar i soffan. Vad jag inte förstår är hur otroligt vek en karl blir när det helt plötsligt uppstår lite snor och feber!??! i 4 dagar satt P oduschad och orakad i soffan.. tittade på diverse skitprogram som egentligen inte intresserar honom!! Förklaringen var att han helt enkelt inte orkade göra något annat!! de 2 första nätterna kunde han inte ens röra sig när A vaknade utan jag fick ta flera timmars omnattningar.

Den 3:e dagen fick jag nog. Packade min väska, tog A under armen och erbjöd P att följa med till hans syster 10 mil bort som vi tidagare planerat. Han avböjde med ursäkten att han skulle vila sig frisk!!! 

I ett sånt läge skulle jag kunna... bygga ett garage, riva en vägg, gräva en grop för en utomhus bassäng, springa sthlm maraton... ja du fattar säkert.. jag blir totalt vansinnig!! Jag anser att man kan behöva byta lite luft i sina lungor när man är sjuk.. hämta posten eller släng åtminstone soporna.. dämit!!! 
Men han ska ligga i soffan i flera dagar för att bli frisk utan att egentligen äta nått vettigt för att få någon energi. 

Jag och A hade jättetrevligt hos P´s syrra med familj. P sms:a och undrade när jag skulle komma hem.. vid det laget hade jag druckit ett glas vin till maten och bäddat ner vår dotter. Jag hade inga planer på att komma hem den dagen. Dagen efter tog jag mig tid att träffa en kompis på stan som jag tyvärr träffar för sällan. Shoppade lite och for sedan hem när A somnade i vagnen. När jag ringde hem hörde jag lyckan i hans röst. Han var minsann på benen och hade både duschat och dammsugit minsann. Och självklart skulle vi gå till den där familjen vi var bjuden på mat hos. 

Varje gång P blir förkyld tänker jag på den där tv-reklamen där en karl sitter böjd över ett varmt vattenbad med en handduk över huvudet och säger nått i stil med: "- å ni kvinnor snackar om att föda barn, ni skulle bara känna hur det känns när vi män blir förkylda."

Som tur är så resonerar inte P så.. men ibland beter han sig som att han just snöte ut en unge ur näsan..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0