Bloggpaus

De e allt lite trist att endast 4 st kunde erkänna att dom är här och läser. 4 st som jag redan visste så inte blev jag nå klokare av det. Jag som var så nyfiken på att veta vem DU är när jag fick se hur många det är som är här varje dag. Plötsligt känns det inte lika roligt längre.. tror jag tar en bloggpaus iaf på den här bloggen. Jag har ju fler bloggar att "ta hand om"..

Bjuder på några Elinbilder från hennes 6 månaders dag som avslutning så få jag väl se när jag återkommer.

*LYCKA*!!mmmm.. kokosboll=)*mumma*=)Finns det fler?=)Så var den gobiten borta=)
Klicka på bilderna för större format.. som vanligt..


å vem ä du ra`?

Enligt statistiken är det rätt mycket folk som är in här varje dag och läser mina gnäll-inlägg. Vilket verkligen är tokskoj och samtidigt rätt svårt att förstå varför=) Då det inte direkt haglar in kommentarer så vet jag ju knappt vilka som slirar in här och läser. Vore skoj om ni kunde berätta vilka ni är.. jag är obotligt nyfiken!!!=Þ Så hoppas jag att det kommer in lite fler kommentarer i fortsättningen.. om jag nu skriver nått av värde att kommentera förstås=Þ

Må så gott!!

Villervalla kändis??!=)

Idag har Alva som vanligt räjsat omkring på dagis. Otrooooligt långa 3 timmar!! Nämn en mamma i denna kommun som har ett så kallat 15-timmarsbarn, som anser att det är bra med att korta ner dagistiden till 3 timmar om dagen, höja avgiften, indragen lunch och i bästa fall en HALV frukt!!! Henne skulle jag vilja föra en debatt med. Tror faktiskt inte att den mamma eller pappan existerar... Hade en disskution med en mamma på öppnis idag som ansåg att det var lyx att ha barnen på dagis 3h och ha mamma hemma med en nyfödd bäbis. Tur att man kan tygla sig ibland men jag kunde till slut inte va tyst och domderade på en smula=) Varför ska tex inte Elin få samma chans till babysim, babymassage m.m som Alva fick?? Vart hade hon tänkt att Alva skulle vara medan Elin babysimmar.. på botten i stora bassängen? *suck* Däremot är det intressant att surra med andra mammor/pappor.. alla kan inte tycka lika och det får man respektera. Varje familj väljer att prioritera sina saker och vi anser att den lilla stund Alva får på dagis är viktig för henne, hon stormtrivs juh där och då får det bli så!!

Efter debatten på öppnis gick vi och Filippis med mor & bror till stan för att kika på det nya utbudet på Garn väv & inplock. Det slutade med att Alva & co blev fotomodeller för den nya kollektionen för barnklädesmärket Villervalla. Som tack för att vi mammor svettades arslet av oss för att kunna synka barnhumör, påklädning och få dom att sitta still så fick vi 20% rabatt på det vi "råkade" lägga fram för betalning *oups*=) I påsen hamnade 2 likadana tunikor till småtjejerna(samma som Alva har på bilden) Barnen fick varsin välförtjänt glass i det fina vädret. Ok.. det var inte mer än rätt eftersom vi hade mutat dom. 
- "Ta på dig den här fina tröjan så får du en stoooor glass och sen kan du åka rutchkana på torget huuuur länge du vill" Vi ser med spänning fram emot att se hur bilderna blev och som förhoppningsvis går att använda i deras reklamannonser i tidningen. Tills vidare får ni hålla ut med mina dåliga mobilbilder. Tjopp!
Ett försök till en gruppbild=)
Klicka på bilderna för större format

Favoriternas favorit

Om hon inte redan var morfars gullpiga så blev hon ju det när hon lite snitsigt slirade in i morfars kök.. iklädd morfars "bäste-gå-bort-byxor" outfit!!! Ögonen tindrade på moffarn och pyret undrade frågvist om inte moffarn åxå hade ett matchande nyckelpige-skärp så dom kunde jobba lite i garaget nångång=Þ Moffarn var inte sen att ge henne en riktig snickarpenna precis som han har i sina byxor. Det är nog bara en tidsfråga tills hon har en minitummstock och skruvmejsel i brallorna också=) Tusen tack till Victor i Malmö.. hoppas du har fått ett par riktiga blåkläder i din nya stora storlek=)

Tufftjejen=ÞStolt=ÞRiktiga Blåkläder
Klicka på bilderna för större format

Glad igen

Nu är det gladare miner igen. Vet inte varför.. det bara är så.
En annan som är glad är den här tjejen.. fast det är hon iofs jämt så det är väl ingen nyhet direkt=)
Hoppgungan är dagens höjdpunkt!!GoElin=)Myyys
Klicka på bilderna för större format


Lite roligare

Idag känns det lite bättre. Dagen har rullat på i full fart och solen har nog gjort rätt mycket på humöret. Idag kom sambon hem åxå vilket betyder hälften så mycket spring efter barnen. Nu ska jag sociala lite.. även om det är rätt skönt att stänga av allt runtomkring med datorn i knät. Min tur att slappa=Þ

*Gäsp*

Om ni tyckte jag var deprimerande igår så sluta läs nu och leta upp en muntrare blogg.

Elin..
.. vaccinerades idag.
.. har feber pga det.
.. är tokgnällig pga det.
.. har inte sovit på ca 7 timmar.
.. börjar bli snorig.
.. är övertrött och(enligt sin mor) rätt jobbig nu.

Vera..
.. har fortfarande tandvärk.
.. blev inte mätt på blodpuddingen idag *ryser*
.. har inte hunnit fika pga ovanstående (se Elin).
.. vill läsa en bok, se på TV, internäta, sova utan att behöva kliva upp var 5:e minut.
.. önskar att hon haft tid att träna idag.
.. önskar att hon hunnit nånting överhuvudtaget idag.
.. önskar att sambon kommer hem och tar över.
.. hoppas få sova inatt...
.. hoppas på en positiv dag imorrn.

Jag är inge rolig nu=(

Jag har tandvärk!! En jäkla ond sådan åxå. I väntan på att rotfyllningen ska påbörjas om 2 veckor så knaprar jag små piller och småsvär lite tyst för mig själv. Har även en smygförkylning som inte riktigt vill bryta ut. Ena dagen känner jag av den och nästa dag är den borta osv. Funderar på att ta en bastu eller sola så man sätter fart på baciluskerna. För tillfället är jag ensam med kidsen åxå. Sambon är såklart ute på sin säljturné i några dar. Det är tyst & ensamt här trots att jag är mer än sysselsatt av Alvas trotsiga påhitt och Elins käk/rap/blöjbyten. Jag känner mig med andra ord inte på topp=(

Har massor av projekt i de flesta hörn och jag känner att jag kommer som inte igång när jag har båda barnen själv. Elin får sällan sova längre än 20-30 min åt gången pga Alva eller våra grannungar. Alva drar ofta iväg på egna äventyr långt bortanför tomtgränsen så det är som ingen idé att påbörja något. Frustrerande.
Ser fram emot Elins bvc-besök imorgon och att få träffa folk på "Öppnis" direkt efter det. Välbehövligt. 
Har tyvärr inget roligt och skriva om och öge känns tungt så jag slutar väl med gnälleriet här. 


En härlig dag

Idag fick jag ha mitt fadderbarn/gudbarn Ellen och hennes storasyster "Mojla" här i några timmar utan sin mamma. Det är så härligt att se att det inte tar många sekunder innan de börjar leka. Denna gång rök inte våran ligist ihop med Mojla en enda gång!! Börjar det bli ordning på småtjejerna tro?=) Ellen tulta omkring och försökte blanda sig in i tjejernas lek men blev ofta undanputtad. Elin höll sig i vagnen så hon var inte ett dugg besvärande.. ja inte de andra barnen heller. Men visst känns det att man inte är van att hålla ordning på 4 knoddar i vardagen. Men kul var det. Dom utlovade kaksmulorna härjade lös på köksgolvet.. precis som det ska vara när mamman är på vift=Þ
Rödvinbär och små barnfötter är en härligt kombination=)Elin strålade som vanligt=)
u know the drill.. klicka på bilderna för större format

Uppdatering

Nu chockar jag mig själv.. och kanske en & annan "Veras-projekt-blogg-intresserad" varelse med hela 2 (!!!) nya inlägg i pysselskrubben. Inga märkvärdiga projekt.. men jag lägger ju ut bilder på det jag fördriver min tid med oavsett svårighetsgrad. Välkomna!!

Inge mer nu.. snälla!!

Hata är ett starkt ord men det finns saker som jag lika gärna hade kunnat klara mig utan.. eller åtminstone lite mindre utav.
1. Misslyckade tetraöppningar

Men ska det va så svåååårt för en man att klara av detta korekt??! Det händer V A R J E gång!!!

2. Fula påsklämmor
 
Jag klarar bara inte av dom. Inte för att jag inte förstår mig på dom, men de påsklämmor som sitter på brödpåsarna tycker jag inte om.. så fort en påse packas upp från konsumkassarna byts den ut mot en bättre klämma. Ful är dom åxå!!

3. Viskleken.
*ryser* Denna hemska lek som man tvingas delta i under dagis/skoltiden. Rolig till en början men när din granne om vartannat viskar/flåsar/blåser i ditt öra är det inte så himla roligt längre. Idag kan jag inte med viskningar även om de inte är i direkt anslutning eller inuti ditt öra, det ska baske mig inte viskas nått i det här huset oavsett om barnen sover eller ej.
 
4.
Bananer.
Väldigt goda och bra på alla vis. Men har du tänkt vad otäckt det låter när någon äter en banan??! Prova gärna att äta en banan LJUDLÖST nästa gång... nä det gick inte va??
 
5. Nalle Puh.
Tänker inte lägga in en bild på denna varelse. Det är han inte värd. Ni som känner mig vet att han inte är nån favorit hos mig. Mina argument för att bojkotta denna snubbe är många och sträcker sig till allt från jämförelser med Hitler till en försköning av hur man kan bli av droger. Tänker inte göra mer utlägg om detta för då mailbombas jag väl av några "vuxna" donnor med nalle puh ryggsäck och matchande pennfodral med ett tycke att "han är faktiskt söööt" *Huvva*

Då intensivt - nu softa

Här har det varit full fart hela veckan. En massa förberedelser inför dopet som var i lördags. Lite avslappning i stugan blev det åxå när vädret var som bäst. Nu är det gjort iaf och det känns skönt för det har varit fasligt intensivt. Det trista med dop är att allt går så fort. Vi hann inte prata med alla och maten räckte inte till alla men det fanns fika och det är ju huvudsaken=Þ Nu väntar jag/vi med spänning på bilderna från dopet som broder knäppte.. med vår tur så blev det väl inga bra bilder. Vi har ju än inte lyckats med en bra familjebild till tidningen så vi hoppas att det blev nått av värde. Dessvärre lär väntan bli lång. Alldeles föööör lång. Han ska gå igenom bröllopsbilderna som han fota veckan innan först. Aja, jag får väl sysselsätta mig med nått annat under tiden.. träning kanske? Det har lixom inte gått så bra den här veckan men nu är mycket bortgjort så nu borde jag kunna ta mig lite tid.. hoppas jag=Þ

Imorrn börjar Per att jobba igen och Alva ska på dagis.. 3 snåla timmar varje dag, utan lunch, en halv frukt(ryktas det om iaf) och en höjd dagisavgift. Man bli ju vansinnig. Säga upp dagisplatsen? ALDRIG!! Bättre dagis finns inte och jag vill att båda våra juveler ska få chansen att leka och utvecklas där i framtiden. Men fram till att jag börjar jobba igen så blir det dagis och öppnis blandat beroende på vilken tid Alva vaknar på morgonen.. tänker inte ställa väckarn och rycka upp henne för så få timmar.

Nu blire Te-time och film med sambon i soffan=Þ

RSS 2.0