Ut märé!!

Idag är jag stolt över mig själv. Har suttit still i nästan 2 timmar å sen sov jag i 45 min innan det var dags att åka till MVC. Fick order om att vila och ta det lugnt.. skulle aaaaldrig ha inträffat annars=) Här befaras det nämligen havandeskapsförgiftning och jag fick en snabb tid idag till MVC för att kolla blodtryck, urin och bäbishjärtat. Har lite huvudvärk och det flimmrar för ögonen. Dom norpa lite blod av mig och skicka iväg till sollefteå så imorrn får jag veta svaren när jag ska in till MVC igen för dubbelkoll.

Egentligen.. vad är det å vänta på? Dunka igång hela verksamheten istället.. ungen är ju färdigbakad. Enligt mina beräkningar ska det kalvas idag... jag veeet.. det kommer inte bli idag men det är ju inte så långt tills barnmorskans datum heller om 12 dar.

Jaha.. nu kräktes katta. *Upplyftande*

Vårtrend

Vill bara tipsa om en alldeles rykande färsk vårtrend=) Se & lär..

Jag bara undrar..

Drömde imorse att jag var på min gamla högstadieskola.. som elev eller lärare vet jag fortf inte men mest troligt som lärare eftersom jag reagerade som jag gjorde. Plötsligt uppstår totalt kaos och panik. Alla gråter och kastar iväg sina böcker och skriker ut att det är ingen idé att leva. Jag står där som ett levande frågetecken och får i förbifarten höra att Coolio, Rihanna, DMX, Britney Spears, Metallica, Brad Pitt och MODO Hockey omkommit i en flygplanskrasch i USA!!! Eftersom jag reagerar på att självaste MODO Hockey så tragiskt gått bort måste jag ha varit en lärare i drömmen??!

Jag vaknade våldsamt upp utav att skorstensgubbarna (eller "pojkarna" som Alva kallar dom) klampar upp på vinden och utsidan av taket. I min förvirring vet jag plötsligt inte om Foppas skadade fot numera är en uppbränd fot eller en fot som fortfarande promenerar på Öviks torg.

Nu undrar jag..
1. Vad i hela friden gjorde MODO på samma plan som Coolio & co?
2. Borde jag inte drömma skräck-förlossnings-drömmar vid det här laget? (Inte för att jag vill det direkt)
3. Vad ska lillknodd´n heta? Inte för att det hade med drömmen att göra men det börjar ju lixom närma sig..
och 

Trött & tjock

Är sååå trött efter shoppingrundan i Birrrsta idag. Har mest suttit still i bilen tur & retur (pappa körde), stått still och väntat på Media Markt, ätit dom obligatoriska Ikea-köttbullarna och provat en amningsBH.. det verkar ju lixom dags för en sån vilken dag som helst=) Ändå är jag så trött i hela kroppen och orkar inte ens gå upp för att ladda en ny film åt Alva.. skickade nyss iväg den ordern till Per ist=) Kan ju ha nått me graviditeten att göra ha ja hört??=)  Hade lite värkar inatt mellan 2 och 6 men inge allvarligt.. tro hur lång tid det ska ta innan knodd´n ä ute?

Gjorde världens fynd idag. Kan inte skriva på vad här, för det kan råka försägas till Per då det är hans födelsedagspresent. Men MediaMarkt auktionerade ut diverse prylar som utgått ur sortimentet eller som det bara fanns ett ex utav. Jag köpte en mackaPer.. (<--- dålig Verahumor) som skulle ha kostat 4700:- men jag betalade bara 1050:- i osprättad förpackning!!! Jag anser att det är en onödig pryl men risken finns att Per får nån fixidé och köper en billigare version i ett svagt ögonblick bara för att han så gärna vill ha en sån där pryl=) Jag har svårt att hålla mig och vill ge han den nu men jag måste häggde mig till 31/3. Dynga!! 

Snölek

Undrar vem som hade roligast idag?=)

Klicka på bilden för större format

Heaven and hell

Idag packade jag ihop mina utspridda prylar på jobbet å gick hem. Känns så himla najs att det är färdigjobbat för den här gången. Inte för att ja otrivs.. tvärtom. Men jag behövde verkligen en paus nu.. det har varit en väääldigt intensiv höst/vinter/(snart)vår. Den pausen lär väl vara si så där.. 0 dagar??! Nu återstår ju väntan på att nästa jobb börjar.. knoddkalvningen samt det dagliga underhållet av vår lilla kommandora. Det verkar strula me försäkringskassan/dagis så ja få väl ha henne hemma ist för att få utnyttja 15 timmars vecka som jag eg borde ha rätt till.. de bli inte mycke till vila och uppladdning då inte.

Enligt f-kassan får jag ha henne på dagis i s.k 15 timmars-vecka och samtidigt ta ut heldag med "lägsta garanti dag-föräldrapenning". Deras enda krav är att jag tillbringar halva dagen med min dotter och halva dagen är hon på dagis. Dagis vill inte (som det ser ut nu) ha henne där alls om jag samtidigt tar ut lägsta-garanti-dag vilket jag får lyxiga 60:-/dag FÖRE skatt. Kruxet är att jag måste ta ut 5 såna dagar/vecka fram till förlossningen för att behålla min hårt uppjobbade föräldrapeng. Om dagis krånglar kan Alva alltså bara va på dagis 2 dar/ vecka (sammanlagt 7 h) Det är inte 15 timmar det. Hängde ni med i denna djungel?=) Hoppas knodden kommer ut snart så jag slipper den där soppan..

Imorse hann vi tex ryka ihop 6 ggr på mindre än 1 timme. Det blev många torkade tårar, grin-snor och försoningskramar. Jag var helt slut när jag lämnade henne på dagis!! Det var bla bråk vid duschning, frukost, vara-snäll-med-katt, påklädning, blöjbyte, fastsättning i bilen osv. I sin ilska kallade hon mig t.o.m för "skid-unge"..haha nu börjar dom fula orden komma.. om än i underliga versioner=)

RenoVERA mera=)

Nu pinnar det på igen. Med en massa hjälp från 3 vänner "rånade" vi pappas butik och fick i ner 225 kg´s klumpen i källarn. Stort tack till Richi & co. Det är nu det farliga börjar igen. Efter att renoveringen ha kört fast pga spricka i skorstenen och brist på kamin så börjar ideér, tankar, ritningar, materialval och prisjakter spinna runt uppe i luvan på nytt. Imorrn kommer eventuellt skorstens-snubben hit åxå. Efter det återstår det tråkiga.. betala för hela kalaset=( Kan det vara så att man kan få en bebodd källare snart med mer än +15 grader? Det tror jag på när jag ser det..

Klicka på bilden för större format

Tävla mera

Är med i en tävling.. brukar aldrig vinna men försöker man inte så vinner man absolut inte=) Kika in på den här sidan.


Nu längtar man ju ännu mera tills detta tyg dimper ner i brevlådan så man kan sy nått eget=)

Alla fjärtars dag=)

Jag fick min alla hjärtans dags-rosbukett redan igår så idag inför vi en ny tradition..
Alla fjärtars dag
. Alva knatade över till vår säng inatt så då vaknade jag såklart när hon vaknade imorse. Hon började sin dag med en högljud brakare & lite fniss.. under mitt täcke!!! Det va bara tacka å ta emot. Ruvade på min revansch länge och till slut så fick ja min hämnd. Per har varit lite smygbakis efter en ölbastukväll med grabbarna igårkväll så hans fjärtbidrag kom rätt naturligt=)
Det är betydligt billigare med vår version om inte annat..

Svårighetsgrad

Alltså.. inse det stora problemet.. hur svårt är det inte att klippa tånaglarna i 9:onde månaden!!!  För er manliga läsare, ni som glömt eller ni som aldrig varit graverad prova med att hålla en micro mellan er å dom där gammtårna så är du i närheten.. nästan. "Tur att man är en atlet".. eller hur Ankiz??!=)

Nu är det gjort iaf och nästa gång det ska göras har jag bara en degklump till mage i vägen.. men det är ett annat gnäll-inlägg=)

Snö för norrlänningar

Uppdaterar med lite vinterbilder för alla släktingar som är sörlänningar.
Hur mycket snö har ni??!=)
Nu vill jag ha +grader..

Dyngsnö

I norrland finns det snö. Så därför är det ingen större nyhet att vi har en massa sånt på våran gård. Lite för mycket enligt mig. I 9:onde månaden ska man väl kanske inte skyffla en halvmeter snö.. så därför la ja i backen å brände iväg över snövallen=)

Det gick ju bra för halva bilen. Fick så lov att skotta å trixa för att komma lös vilket jag inte gjorde ändå. Min käre sambo ligger på soffan i feber IGEN så han ä ju måttligt användbar (än mindre populär just nu) å pappa gräddade våfflor och hade en snöslunga som precis sköre. Ingen hjälp å få.. tur man berikats med en järnvilja och lite tjurighet så det va bara å fortsätta skotta. På någe vis kom jag därifrån till slut å kunde fara iväg å käka pizza å kika på bio me Moa (tack för sällskapet och räddningen hemifrån=Þ)

De känns i magen att man gjort några för många skyffeltag. Nu har sötpappa fixat snöslungan å skottat fram min postlåda, soptunna och hela våran uppfart. Jag vågar inte titta ut för då får jag dåligt samvete för att jag inte hjälpte till. Ska nog vila imorrn..

Kompisar, svärfar & BB

Idag har vi varit i Sollefteå. Supertrevligt och stundtals jobbigt. Trevligt pga umgänget.. en barndomskompis(+ familj) till Per. Jobbigt pga att dom har så renoverat å jädra fint överallt.
- Nää men inte har vi så fint än.. vi har ju verkligen inte renoverat klart
 Nähäääää.. det är vitt, nytt & fräscht precis överallt. Allt är ändrat från den dagen ni flyttade in och era ungar låter leksakerna ligga på sina bestämda platser.
Overkligt!!

Jag får inte ens säga tapet högt för då blir Per tokig på mig.
- Jo du Per.. jag tänkte att innan jag fyller 30 till sommarn så skulle jag vilja att hallen..
(mer hinner jag inte säga)
- Men Vera nu renoverar vi EN sak i taget. Nu håller vi ju på med källaren.
- Jaaa.. den som vi inte kan göra nått åt förrns skorstenssnubben har varit här vilket kommer dröja några veckor/månader till. *suck*
Vårt hus ser ut som en färgglad badboll med olika färger i varje rum. Terracotta och pastellgrönt är inte fint Per!!!

Sen var vi å tittade till svärfar och peta i honom en hamburgare så han blev glad igen.
Sollefteåtrippen avslutades på BB. Kom inte därifrån med nån unge utanför kroppen men däremot en rundvandring rikare. Vi jämför ju med Öviks BB där vi födde Alva. Vi vill verkligen till Övik igen.. men det kan bli jobbigare att knipa den här gången så vi få vackert nöja oss med ett nyrenoverat BB i Sollefteå.
Jag bara undrar.. vart ska man promenera omkring som en stolt hönsmorsa med den nykalvade ungen i en rullande plastlåda? Det fanns ju bara en korridor med salar och ett rum på 10 kvm med 8 stolar där man kunde få äta/fika. Jag är översocial. Jag vill mingla med andra nykläckta föräldrar och sitta i fula sköna skinnsoffor i ett uppehållsrum och jämföra vikt och hårmängd. Inte slåss om några få pinnstolar nära ett minipentry och sen sitta och trycka inne på ett rum tills jag får åka hem. Jag är för rastlös för sådana där lokaler! Aja.. mingla få jag väl göra när jag kommer hem antar jag. 

Pottträning & glassbegär

Det går inge bra nu. Igår fick hon lufta rumpen en stund mellan blöjbytena. Hon blev jättebusig å klättrade upp i nya syskonvagnen. Efter ett tag kände jag igen hennes ansiktsuttryck. Jo mycket riktigt satt hon i liggdelen å pinkade!! Jag slet upp henne och hon blev nog mest rädd och fortsatte pinka på mattan i hallen medan jag lyckades rädda vagnen. Jag vart skogstokig och skällde på henne. Jättepedagogiskt jag veeeet.. men hon vet så väl vad man gör i nödiga situationer. När jag böjer mig ner och försöker torka mattan stryker hon mig på axeln och säger med rinnande tårar: "ursäkta mig, är det nu vi ska äta glass?"

Vad i hela friden svarar man på det? Vi kramades länge efter det..

Magstarkt

Har länge lovat olika personer att lägga ut en magbild. Jag har väl i ärlighetens namn lovat för mycket. Tycker egentligen inte om hur den ser ut. Fartränderna gör att hela magen blir ofantligt FUL!!! Ränderna hade precis börjat blekna när man återigen blev på tjocken. Men så är det.. gilla läget och gör det bästa av situationen eller förbli barnlös!!! (Se mitt sätt att tillfälligt glömma bort fartränderna här=Þ)

Enligt barnmorskans uträkning ska jag alltså ha gått 35 fulla veckor imorrn. Enligt mina beräkningar ska jag ha gått 37 fulla veckor på fredag. Svårt att veta var man ligger egentligen. Å medan jag klurar ut det.. fortsätter jag jobba i ca 3 veckor till. Idioti!!!


Pöar på

Nu har jag hämtat mig från jordens värsta förkylning. Jag som aldrig blir sjuk.. åtminstone inte så där allvarligt så jag måste stanna hemma längre än 2-3 dar. Detta var den 2:a största förkylning jag har haft åtminstone i mitt vuxna liv. Det där lät vuxet.. hmm..

Nackdelen är att jag nu måste ta igen allt jag missat i veckan... å hua vad projekt som cirkulerar i luvan nu. Allt från det vanliga som tvätt å städ till att sy en åkpåse till knoddens tvillingvagn. Igårkväll när vi bjöd över pappa på käk så började stugplanerna disskuteras hejvilt åxå. I huvudet har jag målat 2 rum + dasset, möblerat om, satt in en dörr på övervåningens yttervägg, snickrat en tryckad trappa dit, förbättrat Alva-staketet samt lagat taket till hennes kiosk. Jo jag har sågat upp ett hål i köksväggen åxå för att ljus och värme ska spridas bättre. Sen tror jag inte att det var nått mer. Joo.. vi byggde visst en bastu och la en grusgång åxå=) I väntan på dom tiderna så får jag väl pöa på här hemma.. *rastlös*

Jag har inte tid att jobba imorrn men ändå ser jag fram emot det nå fruktansvärt!! Alva kanske kan få hjälp att tygla sitt humör med lite dagistid åxå..

RSS 2.0