Mycke nu

Ja har sett till att det är lite för mycket på schemat just nu på både gott och ont. Tycker ju om när det händer saker.. men just nu har det varit ganska mycket ett tag och det lär fortsätta så i ett bra tag framöver. Idag har jag klippt mig och ikväll dundrar jag iväg på kurs, imorrn hoppas jag att jag kan vara med min polare Moa, på torsd är det babysim på morgonen och på efm drar vi iväg till sthlm. Ska hälsa på släktingar och kika på en eller 2 mässor.. min framtid kanske avgörs där.. vem vet?=) Sen hinner vi bara hem för att ha en lika intensiv vecka som avslutas med en till långtripp på torsd då vi ska fira en gammhäck i Luleå som fyller 40 år=)

När vi kommer hem därifrån drar Per iväg och jobbar borta i 3 dagar och den veckan är det dags för hobbyträffen igen åxå.. vad underbart mycket roligt vi har framför oss. Så är jag lite off både här och i verkligheten så vet ni.

Nu drar jag iväg på kursen.. Tjopp!!

Ska jag orka?

Det blev inge fyllebloggande och tur var väl det=) Fru Morin och jag skrek i förtjusning varje gång internet fungerade.. men så försvann det igen sekunden efteråt (jävla pappas mobila Tele2 internet=Þ) så vi la ner projektet och spelade gamm musik som redan fanns på datorn. Sen vällde resten av The Mama´s in i stugan. Kvällen blev enligt mig väldigt lyckad och 04.15 fick jag säga åt fru Forsman att va tyst och sova=) Singstarprylen är väl inte min grej men kul hade vi.. å tokmysigt med ljus överallt.. t.o.m inne på dasset lyste det lite varstans=)

Sååå.. ska jag orka lägga ut bilder här åxå? De finns på Facebook redan.. men jag kanske orkar nån dag framöver. Tjopp!


Lättnad & längtan

Elin får fortsätta på babysimmet. Inga kackeluringar i bassängen den här gången heller=)

Imorgon åker jag med "The Mama´s" till våran stuga för lite singstar, käk, utedass och fylla. papporna stannar snällt hemma och tar hand om barna.. det är vår tur nu!!!=) Vi har alla LÄNGTAT och sett fram emot den här kvällen så det ska bli riktigt najs. Ska bli kul å se hur många ggr jag får följa med fru Forsman ut i mörkret och kissa.. men jag har lovat att pimpa går´n med marschaller och ljuslyktor överallt.. även på dass.. hehe=)

Tanken är att systemkameran samt datorn ska med för musikens skull så ja får väl se om ja kan sparka igång internet så vi kan fylleblogga lite med bilder=)

iiiiiihhaaaaa!!!!

Älgmördare, bajsdag & mamma Per

Satt hemma hos pappa nu ikväll och (detta tar emot att skriva) paketerade kompisar=( En halv älgkalv hade blivit tilldelat till pappa genom hans jaktlag och någon måste ju hjälpa han. Min stålfarmor ryckte mer än gärna in så vi satt där 3 generationer runt pappas köksbord och hade ett ruggigt bra samspel, allt flöt på. Pappa styckade, farmor paketerade och jag malde köttfärs och vägde i 1 kg´s påsar. Jag är inte vegetarian så jag klarar detta så länge jag slipper se själva djuret innan.. men visst tar det emot att stycka upp en av mina kompisar.

Imorgon blir det babysim och Elin har inte bajsat än!!! Hon borde ha lömat iväg några kulor idag men hon siktar väl in sig på det 34-gradiga vattnet där man kan slappna av och släppa oväder=) Däremot hade storasyster bajsdag idag.. 5 ggr!!! Intressant va?? Inte det minsta.. men det lindrar min barn-bajsa-i-vattnet-ångest=)

Föresten.. nu är "mamma Per/fru Olsson" hemma igen så nu är allt som det ska va igen. Ingen disk framme, kläder på sin plats, brocolli-svamp-morots-fri mat i magen och.. en snarkande sambo(Kronblom) på soffan=Þ

Förändrad

När Per är borta förvandlas allt.. eller åtminstone bra mycket. Jag faller på nåt vis tillbaka till studenttiderna på högskolan matmässigt, i tonårsrummet vad gäller klädhögar och prylar som ligger framme, vänder på dygnet och blir en nattuggla osv. Det finns ju ingen här som gnäller på att det råkar vara svamp, morötter eller brocolli i maten. Jag har inte heller någon som plockar undan efter mig eller ger mig pikar om att det kanske är dags att ta reda på alla mina kläder och pinaler. Jag får heller inte höra något om när jag borde gå och lägga mig för att orka med ett av barnen under natten/kommande dag.

Men nu när han är borta och jobbar i vilken-stad-det-nu-är-den-här-gången så blir det ju så förbannat tråkigt, trist och ensamt (förutom barna då) Då saknar jag "mamma Per" som är där och rättar till mig så jag inte blir så slarvig=) Tur att de 3 jobbdygnen snart är över och han kommer hem imorgon. Som vanligt har jag hunnit röjt iordning huset, planerat en svamp-morötter-brocoli-fri middag och vänt tillbaka mitt dygn igen=)

Tur man är flexibel

Bilar, kräftor och kompisar

Igår var vi och kika på en bilutställning ca 1 mil härifrån. Vi träffade mycke folk som vi kände och Alva utsåg genast sin favoritbil.. en fruktansvärt ful och bucklig gammal bmw med rosametallic lack. Som tur var så ändrade hon sig till att gilla Erikas fina s60 som för övrigt kom 2:a i själva "utställningen", tokroligt!! Elin var på strålande humör och kikade storögt på bilarna hon med ända fram tills det knorrade i lillmagen hennes, då var det bara att bege sig hemåt. På kvällen åt vi kräftor och drack öl med släkten=)

Idag bjöd vi över grannarna på lite fika och Elin passade på att försöka impa på Casper som lugnt låg stilla och inte alls var impad över den sprattliga Elin. Men dom höll iaf handen en liten stund=)

Imorgon är dagis stängt och vår lilla KarElin ska mätas & vägas. Sen blir det förhoppningsvis en tur till lågstadieskolans lekpark för aktivering av små vilda terrorister=) Per åker också bort genom jobbet i 3 dygn så det kommer bli tomt. Ååååh.. vad jag önskar att båda han och jag hade normala arbetstider!!

Per & Alva spanar in bilar vid LundekajenElin spanar också på bilar. I bakgrunden syns Alvas fula favoritbil.. den rosa bmw:nFull koncentration=)Elin & AlvaElin & CasperElin & Casper håller handen=)=Þ

Klicka på bilderna för större format


Ett steg bakåt.. ett framåt?

Det är märkligt hur man i ena stunden (augusti 2009) kan få fast anställning för att ganska exakt 1 månad senare få ett samtal om att man har blivit uppsagd. Jag fick alltså en tills vidare anställning inom kommunen den s.k 8000-anställningen som man får efter att ha jobbat ett visst antal år. Mitt jobb på Fenix har jag fortfarande kvar så länge det projektet varar. Men iaf fram till sept 2010. Det lät hoppfullt om att jag skulle få vara kvar om chefen fick bestämma och om projektet fortsätter (vilket det mest troligt gör). 

Mitt i all soppa kändes det bra att höra att man var tilltänkt att få va kvar på jobbet om det blir förlängning på projektet nästa år då min anställning går ut. Trots att min nuvarande chef aldrig sett mig jobba då hon tog över som chef när jag gick på mammaledigt. Så antingen är det någon som har pratat väääääldigt gott om mig eller så är jag helgt enkelt fruktansvärt bra på det jag gör.. *host*=Þ Min "erfarenhet och utbildning var högt kvalificerad" och det känns ju roligt att höra även om man ibland undrar vad faaan man gör där=Þ  

Så därför fick jag en rejäl spark i arsle att bege mig iväg på nya äventyr ikväll som kanske styr min kommande framtid.. ja vi få se vad det mötet ger..

Lillfisken

Så har vi nyss kommit hem från första babysimmet. Det gick galant och Elin verkligen älskade vattnet och att sprattla med benen. Däremot gillade hon inte att simma ryggsim men det var väl iofs inte så oväntat då hon vill upp från ryggläge i vanliga fall. Jag glömde knäppa kort på Elin innan badet när hon satt och vänta i sin söta badrock men farbror Fredrik kanske lyckades fånga henne på bild i plurret?!=)

Den första ångesten för mig har lagt sig och den är långt ifrån baddräktsångesten. Det värsta som skulle kunna hända är att hon bestämmer sig för att lägga en kabel i bassängen!! Så lyckan var ju stor när hon bestämde sig för att göra det igårkväll.. nästan så att man ville fira lite=) Man vill ju inte att de resterande badgrupperna ska bli inställda pga att Elin ha dyngt i vattnet.. ser det framför mig hur dom sätter upp ett stort neonfärgat papper med en bild på Elin i badkassan. Ovanför bilden står det "Dagens bad är inställt pga av den här skitungen".

Hmm, kanske inte riktigt så.. men bra nära=) Mycket nära!!

I´m baaack?!

Pausen kanske inte blir så långvarig som jag hade velat/tänkt/förväntat mig.
När man tänker i bloggrubriker eller kommer på sig själv med att man skulle vilja dela med sig utav en Alvabravad/bild.. är det inte dags att sätta igång igen då?

Fast förvänta er inte en massuppdatering. Jag är fortfarande lite inspirationslös till detta.. 


RSS 2.0