MUMMA

De bidde ingen jävla trisslott (tur för han).. de bidde en mummakartong me min favoritchoklad.
Smart drag..=)


How 2 survive 1 day.. pliiiiz

Konsten att överleva en dag med en trotsig 2 åring.
Jaaa.. men berätta hur man gör då!!!?

Min L E D I G A dag har enbart bestått av grin, gnäll & tårar, gå-hem-vägran, matvägran, jag-bestämmer-kläder-idag, glasstjat, "diskhjälp" och till slut den ständiga kampen om pyjamas och natti natti. (Jag beundrar dig Malin!!!!!)

Jag ser plötsligt fram emot att jobba lite imorrn. Och att Per kommer hem från sitt jobb efter vägarna. Inte en dag för sent känns det som nu. Givetvis är jag nyfiken på den beryktade lilla presenten han köpt till mig för att muntra upp mig när jag haft 3 tuffa dygn me minimalt med sömn och maximalt med jobb och Alva. Gulligt!! Bara det inte är en trisslott.

Klicka på bilderna för större format

Det är jag som är Alva & jag bestämmer att jag ska ha pappas skor, pyjamas och fleecejacka på mig när JAG vill gå ut. Det är åxå JAG som bestämmer om blöjan ska va på eller inte.
JAG somnar dessutom själv vart, hur och när jag vill.
Så det så.
//Alva


kinamat, dop och grispass

Helgen har varit händelserik.. som vanligt. Fast det var ingen vanlig helg.
Alva bjöd över Elias på kinamat på fredan.. ja deras föräldrar följde visst med åxå, det var länge sen sist. Skoj!!
På lördag var det dop för Ellen. Det var inget vanligt dop.. det var det näst bästa jag varit på. (Det bästa var ju såklart Alvas dop=Þ) Den här gången fick nämligen jag (och Jessica) äran att bli fadder/gudmor till Ellen. Vilken ära!!

Prästen var min egen konfirmationspräst som jag hade för si så där 15 år sen. Jag måste ha  vare en riktigt duktig konfirmand trots att jag egentligen inte var ett dugg intresserad, för jag kunde ju alla prylar som fader vår, trosbekännelsen osv på dopet. Som rinnande vatten. 
Lisa du skulle ha vare sååååå stolt över mig=)

Nu ska ja snart slira iväg till jobbet för ett 24 timmarspass. Ångest. Jag orkar inte riktigt med det där nu.
Tjopp!


Klicka på bilderna för större format

Tillbaka till verkligheten

Nu har jag semestrat alldeles för länge.. så jag slirade iväg till jobbet med chockerande och glada (??) nyheter till mina arbetskamrater. Sitter nu och räknar hur många timmar jag har kvar på mitt 27-timmarspass!!! Känns tungt att börja "back-to-vardag" med ett sånt pass men de ä bara å bite ihop.. det är bara 16½ timme kvar.. jaja, huvudsaken är jag får sova inatt. *hoppas hoppas hoppas*

Fick lite goda news idag av chefen som man får gå å drömma om ett tag.. å hoppas att det blir till verklighet.

Nu måste ja göra nån nytta igen.. =) Natti

Dumma idiot!!

Idag har vi gjort nått riktigt dumt!!
Vi har beställt den här soffan fast i svart/grått tyg.

Riiiiiktigt dumt me tanke på Alvas soffbravader och numera en katt i huset.
Men den är ju så fin=) Har sneglat på den i över ett år nu. Möbeltvätten var ju billig att hyra om det skulle bli kladd på armstöden å resten kan man hiva in i tvättis. Bara man intalar sig att det är ett bra köp så och lätt tvättat så kommer det funka tokfint... hehe=)

Hehe.. 3.15M lång och 1.65 på bredaste stället=)

Sommarnostalgisk

Jag har inte riktigt hämtat mig från förra blogginlägget än..
Däremot saknar jag stugan.. men trivs ypperligt med att ha en toa och dusch inom räckhåll=) Men trots att jag har semester.. så känns det inte som att det är sommar längre. Kanske för att jag inte fattat att shortsen ska gömmas till nästa säsong och solglasögon bara används för att se så där supercool ut som bara jag kan göra och inte för att solen är dryg=)
Faan.. jag skulle ha sparat dagar och jobbat ist för de där dagarn kommer aldrig tillbaka!!! =(


Stugan 2008

Tack.. för hjälpen!!

Det finns medhjälpare.. och sen finns det medstjälpare. Alva är allt för oftast en medstjälpare. Fast ibland för det nått gott med sig..

Igårmorse fick hon lufta rumpen lite efter en tung nattblöja. Som tack la hon en stråle på hallmattan. Per sucka och gick ut och sköljde av den. Sambon och jag återgick till helgfrukosten och med full koncentration i tidningen. En stund senare kom hon tillbaka och sa " Oj.. Alva bäjsa.. mycke!!"  Vi tittade hastigt på varann och förstog var hon befunnit sig de senaste nödiga minutrarna.

Den här gången var det min tur att kliva upp från frukosten. Jag gick in till TV-rummet och såg 2 korvar på golvet. Jag ropade till Per att det var lugnt.. allt hade hamnat på golvet.. tills jag höjde blicken till tygsoffan.

Så mycket kan sägas att det vi pratat om i flera veckor blev gjort under dagen. Per for iväg och hyrde en möbeltvätt och sen sanerade vi hela soffan. Precis som vi tänkt göra inför soff-försäljningen.. men en helt annan dag. Det kanske var lika bra att Alva jagade på sina lata föräldrar lite tidigare. Tack eller nått..


Här har jag precis torkat bort det värsta från soffa, filt och kuddar..

Semester igen=)

Jaops.. då var det dags för semesternedräkning igen. Är ledig 1½ vecka=) Wohooo!!


Av nån underlig anledning är det jag som får sitta vid datorn på jobbet=)

Min farmor..

.. hon är inte bara en cool gumma.. hon är även tokbäst=)

I 2 dagar har hon gett mig "order" (genom telesamtal med min sambo) om att plocka hallon på pappas gård.
Jaha??! Varför ringer hon till mig och domderar om det, tänkte jag först. Sen försvann egoVera på en sekund och genast blev jag så där genomsnäll och förstog att ska man få hemmagjord hallonsylt av farmor får man fasen se till att hjälpa tanten. Det är ju en självklarhet att jag ska göra det!!!

I natt somnade jag efter kl 01 och Alva vaknade med pigga ögon 03:40. Det fanns inte på världskartan att jag skulle plocka några hallon idag efter det! Gick vackert å la mig efter att familjen ätit lunch trots att farmor nyss varit in till oss med  bärhinken i högsta hugg. Skönhetssömnen varade i en evighet och när jag vaknade hade jag säkert 2 liter hallon i kylskåpet!!!!

Hon är ju verkligen toppen... å mitt samvete är på botten!!! Nu vore det på sin plats att göra hallonpaj.. men pajformen används ju såååå ofta att den säkert ligger nerpackad i en flyttkartong. Jag funderade en stund på en sån där TV-shops grej som mixade, hackade, malde och blandade fruitshakes på endast 1, 2, 3 sekunder!!!=)

Meeeen.. det känns som för många vuxenpoäng. Men risken finns ju att dom där goda hallonen hamnar i frysen å förblir orörd. Nån som har ett hallonpajrecept till övers??

Rädda Präschly.. död eller levande!!!

Alltså.. det hade vare så mycke lättare om man visste.
Sitter han instängd i nått garage/förråd/källare och kan inte komma ut för att ägaren ha fare på en 1000-veckors charter.. är han tvärplatt på nån väg, eller ligger han i rävens mage?? Chansen/risken (?) finns ju att han blivit kidnappad för 4:e gången av nån puckad psychojäkel igen.. Jag får dåligt samvete varje gång jag ger Prischilla mat.. för att Präschly får inget.. om han nu behöver nån mat??!

Man saknar visst inte kon förrns båset är tomt...
om sanningen ska fram så saknar jag den här "kon"...enormt!!!=(

I´m hoooome!!!

Nu är vi hemma från stugan och det känns riktigt skönt!! Visst har vi fått det mysigt där och solnedgången på altanen slår det mesta.. men jag har lessnat på illaluktande dass och att snart hela sommaren har gått och inget vatten har dragits in i stugan.. eller kan släppas ut. Så man få vackert bära ner all disk till sjön å hoppas på +grader i vattnet. Självklart återvänder vi väl om några dagar då sambon & dottern tjatat ihjäl mig.. jag uppskattar dusch, tv och dator mer än dom=)


RSS 2.0